KAD ON IZVALI

Malo je pretjerao s pohvalama, ali od njega smo već čuli svašta: Bolji je od Đokovića, Nadala i Federera

04.06.2019 u 08:45

Bionic
Reading

Mats Wilander, nekadašnji broj '1' tenisa, a danas zaposlenik Eurosporta oduševljen je igrom austrijskog tenisača Dominica Thiema na Roland Garrosu

Thiem je u osmini finala nadigrao Gaela Monfilsa sa 6:4, 6:4, 6:2, Francuz nije imao šanse, a njegove predstave u uvodnim kolima drugog Grand Slama nisu prošle neopaženo ni kod legende svjetskog tenisa Matsa Wilandera, čovjeka koji je nekada bio najbolji i koji je osvojio sedam Grand Slamova.

Šveđanin je često svojim izjavama privlačio pozornost javnost, a poznat je i kao česti kritičar Novaka Đokovića. Ovoga puta nije se okomio na srpskog igrača, nego je pohvalno govorio o Thiemu.

'Vještine koje Thiem pokazuje na mnogo načina nadmašuju one od Novaka, Rafe i Rogera. Ima snagu, ima profinjenost i osjećaj, a ima i brze noge', govorio je Wilander u emisiji Game, Schett and Mats, koju suvodi s Barbarom Schett na Eurosportu.

  • +15
Finale Roland Garrosa, Rafael Nadal - Dominic Thiem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Inače, Thiem ima 25 godina, četvrti je na ATP ljestvici, a još nema niti jedan Grand Slam. Prošle godine igrao je u finalu Roland Garrosa, a na turniru u Parizu 2016. I 2017. zaustavljen je u polufinalu. Govoriti da je bolji od ove trojice trofejnih tenisača u najmanju ruku je – čudno, ali od Wilandera smo navikli na svašta.

Dodajmo kako Austrijanac u četvrtfinalu igra protiv Rusa Karena Hačanova.