HUMANITARNA AKCIJA

Malena Maja želi ozdraviti; svi na odbojkašku utakmicu u Podsused!

19.10.2015 u 12:56

Bionic
Reading

Maja Petrović ima samo šest godina; od svibnja 2014. liječi se na KBC-u Rebro, gdje joj je dijagnosticiran neuroblastom, zloćudni tumor nadbubrežne žlijezde s metastazama u limfnim čvorovima vrata te u koštanoj srži. Malena Maja želi ozdraviti i pomoć joj je hitno potrebna...

Unatoč iznimnim naporima liječnika i osoblja KBC Rebro, nakon višemjesečne borbe, koja je uključivala ukupno 11 ciklusa kemoterapija, operaciju u kojoj joj je odstranjen i bubreg te transplantaciju koštane srži, Maja nije izliječena. Štoviše, pretrage su krajem srpnja pokazale da se tumor proširio na drugu nadbubrežnu žlijezdu.

Njezin krhki organizam teško je podnio posljednju kemoterapiju. Nakon toga je Maja pala na tek 12,5 kilograma, tako da je novi ciklus kemoterapija isključen. Osim s tumorima Maja se bori i s lošom krvnom slikom, koja se do današnjeg dana nije uspjela regenerirati nakon transplantacije. Ona svaki tjedan mora primati krvne pripravke za trombocite, eritrocite i lijekove za leukocite.

Stoga su se njezini roditelji, paralelno s tretmanom na KBC-u Rebro, odlučili na nastavak liječenja u Austriji, koje se pokazalo uspješnom za još jednog dječaka, liječenog na Rebru.

Cijena prve terapije koju je Maja već prošla je cca 10.000 eura, a tome treba dodati troškove smještaja, puta i dodatnih lijekova. Troškovi svake dodatne imunoterapije su oko 5000 eura, a Maji je potrebno između 4 do 5 terapija u Austriji.

Dirnuti pričom i Majinom veliko voljom za životom Odbojkaški klub Olimpik odlučio je sav prihod od prodaje karata (20,00 kn) za prvenstvenu utakmicu 3. kola 1.B odbojkaške lige između OK OLIMPIKA i OK KARLOVAC donirati na račun male Maje za liječenje u Austriji.

Utakmica se odigrava u Subotu 24.10.2015. 17:45 sati u dvorani SD Sutinska Vrela, Podsusedski trg 14B. Pozivamo sve ljude velikih srca da dođu na subotnju utakmicu i pošalju ljubavi i solidarnosti našoj Maji koja se liječi u Austriji.

Karte se mogu naručiti na:

karte@olimpik.hr ili na 091 – 959 1953

Maja i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić OK Olimpik