2:2 U RUSIJI

Malaga protiv Zenita prosula vodstvo od dva gola

21.11.2012 u 20:02

Bionic
Reading

Nogometaši Zenita i Malage odigrali su 2:2 u prvoj utakmici 5. kola Lige prvaka u skupini C. Gosti iz Malage, koji su već nakon prošle runde osigurali plasman u nokaut-fazu, ispustili su vodstvo 2:0

Do te prednosti su gostujući nogometaši došli zahvaljujući dvama golovima u razmaku od samo jedne minute. Prvo je u 8. minuti Diego Buonanotte udarcem desnom nogom doveo Malagu u vodstvo, koje je već u 9. minuti udvostručio Seba Fernandez nakon katastrofalne pogreške vratara Zenita Vjačeslava Malafejeva.

Malaga je, tako, postala prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je uspjela protiv jedne ruske momčadi u Rusiji zabiti dva gola u prvih 10 minuta.

Zenit je bio bolja momčad. Inicijativu je uspio naplatiti dvama golovima u nastavku ogleda. Prvo je Danny u 49. minuti smanjio na 1:2, a konačni rezultat postavio je Viktor Faizulin u 86. minuti, nakon jedne dosta sumnjive situacije u kojoj je Danny vjerojatno bio u nedozvoljenoj poziciji pri kontaktu s loptom koji je prethodio udarcu Faizulina

Iako je od dva gola zaostatka na kraju stigao do remija, Zenit je ovim rezultatom još više umanjio izglede za plasman u drugi krug. Ukoliko Milan u kasnijoj utakmici ove skupine pobijedi Anderlecht, Zenit sigurno neće u nokaut-fazu Lige prvaka.

Dodajmo još da je ruski prvak utakmicu završio s desetoricom igrača, jer je Bistrov dobio crveni karton u petoj minuti sudačke nadoknade.



Liga prvaka, Skupina C, 5. kolo

Zenit 2 2 Malaga
Strijelci
0:1 D. Buonanotte (8') 0:2 S. Fernandez (9')
1:2 Danny (49') 2:2 V. Fayzulin (86')
Sastavi
V. Malafeev
N. Lombaerts
B. Alves
T. Hubocan
A. Aniukov (81' V. Bystrov)
I. Denisov
R. Shirokov (72' V. Faizulin)
A. Witsel
Danny
A. Keržakov
Hulk
W. Caballero
O. Onyewu
M. Demichelis (45' Robson)
Eliseu
J. Gamez
I. Camacho
J. Toulalan
Duda (63' F. Portillo)
R. Santa Cruz
D. Buonanotte
S. Fernández (76' Juanmi)
Žuti kartoni
Danny 29'
A. Aniukov 66'
B. Alves 70'
M. Demichelis 14'
D. Buonanotte 36'
S. Fernández 45'
Robson 90'
Crveni kartoni
V. Bystrov 90'