NA DNU LJESTVICE

Mala Furija lakoćom razoružala Hrvatsku

07.10.2011 u 08:11

Bionic
Reading

I nakon tri odigrana kvalifikacijska kola U21 nogometna reprezentacija Hrvatske nema ni osvojenog boda niti postignutog gola

Ako se nakon poraza od Gruzije i Švicarske i moglo nadati nekakvom čudu i plasmanu na mali Euro, Španjolci su u Osijeku pobjedom 2:0 (1:0) prekinuli i te neutemeljene snove.

Vukušić je u začetku utakmice imao dobru priliku pred vratarom Manchester Uniteda Davidom de Geom, činilo se da će Šuškovi momci napokon pokazati zube. No uzalud. Počela je kucati famozna španjolska tici-taca i gosti su počeli izluđivati mlade Hrvate.

Do vodstva su došli pogotkom Kokea u 18. minuti nakon što je Atleticov napadač bez tegoba primio poklon hrvatske obrane. Atletico je nekada imao Kika, sada budućnost gradi na Kokeu. Točka na i ovog neravnopravnog dvoboja, u kojemu ostaje dojam da Španjolci nisu pružili svoj fizički maksimum, došao je početkom nastavka.

Napadač Benfice Rodrigo iz prve je ljevicom pogodio suprotan Kalinićev kut i osječka publika njega i njegovu momčad nagradila je velikim pljeskom. Vidjeli su neke buduće zvijezde svjetskog nogometa i Hrvatsku koja u ovom sastavu ima mliječne zube. Bezopasnu. Tri poraza i gol razlika 0:7 nakon tri dvoboja govore sve.

U ponedjeljak mladi Hrvati nastupaju u Tartuu protiv Estonije gdje će ih pratiti imperativ pobjede. Samo tako mogu napustiti posljednje mjesto skupine i isprati dio gorkog okusa iz najlošijeg kvalifikacijskog starta u povijesti.