heroj Goran Pandev

Makedonski heroj priznao da nikad nije bio ovako sretan, a onda se na specifičan način našalio na račun pandemije koronavirusa

13.11.2020 u 10:59

Bionic
Reading

Nakon što je nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije prvi put u povijesti izborila plasman na Europsko prvenstvo oglasio se legendarni Goran Pandev

U odlučujućoj utakmici, koja se igrala u Tbilisiju, Sjeverna Makedonija pobijedila je Gruziju 1:0, a junak utakmice bio je 37-godišnji napadač Goran Pandev koji je u 56. minuti postigao jedini gol na utakmici. Gol Pandeva pogledajte OVDJE. Tim golom Pandev je ušao u povijest makedonskog nogometa. Postao je heroj nacije i živa legenda.

Tako će Sjeverna Makedonija na Euru igrati u skupini C u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija.

'Jako sam sretan jer igrao sam puno velikih utakmica u karijeri, ali ovako sretan nikad nisam bio. Mislim da je moje iskustvo pomoglo reprezentaciji u ovom uspjehu', kazao je nakon utakmice Goran Pandev, kapetan Sjeverne Makedonije kojem je to bio 36. gol u 114. nastupu u dresu nacionalne vrste. Slavlje Makedonaca pogledajte OVDJE.

'Svima nam se ostvario san i svi znamo da je bio dug put do ovoga, ali dečki su stvarno zaslužili odlazak na Euro i vjerojatno još uvijek nismo svjesni što smo postigli. Sretni smo, tek ćemo u danima koji slijede shvatiti što smo napravili. Ne vjerujem da sam u 38. godini života uspio otići na Euro', kazao je Pandev, napadač talijanske Genoe koji je nekoliko riječi kazao i o pandemiji koronavirusa koja je napravila velike probleme sportu.

'Dobro je što je ova korona došla jer sam zbog toga malo produžio karijeru. Makedonski san se ostvario', našalio se dobro raspoloženi Pandev.

NOVČANE NAGRADE

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila nagraditi nogometaše - svakom po 10.000 eura

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je sa po 10.000 eura nagraditi sve nogometaše i članove stručnog stožera nakon što je u četvrtak njihova reprezentacija po prvi puta u povijesti izborila plasman na EP, pobijedivši u finalu play-offa u Tbilisiju Gruziju sa 1-0.

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa u Skoplju je burno proslavljen povijesni uspjeh. U centru grada okupilo se stotinjak razdraganih građana, dok je dio ljudi slavio vozeći se automobilima po ulicama Skoplja, glasno trubeći i mašući zastavama.

Junak utakmice bio je 37-godišnji Goran Pandev, koji je u 56. minuti postigao jedini pogodak. Sjeverna Makedonija će na EP-u igrati u skupini C u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija.