1. APRIL

Makedonci žele rukometnu Ligu prvaka na stadionu

02.04.2014 u 09:31

Bionic
Reading

Makedonski klubovi Vardar i Metalurg izborili su četvrtfinala Lige prvaka te su izrazili želju da svoje dvoboje odigraju na nogometnom stadionu

Euforija trese Makedoniju. Njihovi predstavnici u najjačem klupskom natjecanju izvukli su bundesligaše s kojima će se boriti za proboj na Final Four. Vardar je nešto bolje prošao s Flensburgom, a Metalurg očekuje dva okršaja s Kielom.

Ono što je fascinantno u cijeloj priči je interes makedonskih navijača za utakmice u Skopju. Njihova najveća dvorana, Boris Trajkovski, prima sedam tisuća gledatelja, što nikako ne može zadovoljiti sve koji bi željeli uživo pogledati Vardarovu i Metalurgovu domaću utakmicu.

Makedonci su se dosjetili kako riješiti problem premale dvorane. Prema još neslužbenim informacijama, u Beču su oba kluba ponudila EHF-u da svoje susrete u Skopju odigraju na  nacionalnom nogometnom stadionu kapaciteta oko 35 tisuća (Filip II).


Vardar i Metalurg prezentirali su čelnicima EHF-a kako bi stadion adaptirali za rukomet, a on bi mogao primiti 21 tisuću ljudi te su dobili zeleno svjetlo, piše Handball Planet.

Prve su utakmice na rasporedu između 16. i 20. travnja, a uzvrati između 23. i 27. ovog mjeseca.

Jedina utakmica rukometne Lige prvaka igrana na stadionu bila je također u četvrtfinalu 2012, kada je Kopenhagen ugostio Barcelonu na Parkenu. Tada su prisustvovale 21.293 osobe, što je rekordan posjet jednog susreta iz elitnog rukometnog natjecanja.

Na kraju svega možemo Vas samo podsjetiti da je danas 1. april pa tako ni ova inofrmacija nema veze s realnošću.

Ovako je to izgledalo u Danskoj