SLUŽBENA POTVRDA

Maicon prešao iz Manchester Cityja u Romu

18.07.2013 u 13:46

Bionic
Reading

Engleski nogometni doprvak Manchester City objavio je na svojim službenim internet-stranicama kako je 31-godišnji Brazilac Maicon napustio Etihad i pojačao redove Rome...

Ovog je tjedna Maicon doputovao u Rim na liječničke preglede, a u četvrtak je City i službeno objavio da je posao sklopljen do kraja. Kao i obično kada su u pitanju engleski klubovi, do javnosti nije doprla financijska pozadina ovog transfera.

'Želimo Maiconu sve najbolje u njegovom novom klubu', napisano je na internet-stranicama mančesterskog kluba.

Od 2006. do 2012. godine Maicon je nosio dres milanskog Intera, a pogotovo tijekom zadnjih godina u Interu je slovio za jednog od najboljih desnih bočnih nogometaša na svijetu. S Interom je taj nogometaš proslavio i trostruku krunu tijekom sezone 2009/10 (Serie A, talijanski Kup i Liga prvaka).

No, u Premierligi se nije niti naigrao, niti snašao, makar je vjerojatno i ozljeda krivac za takvo što. U Manchester Cityju je Brazilac odigrao samo jedanaest utakmica.

Novi trener u klubu, Čileanac Manuel Pellegrini, Maiconu je dao slobodne ruke, te izjavio kako s njim ne računa za iduću sezonu.