PROVOKACIJA IZ FRANCUSKE

Lyon sumnjiči Olića za uzimanje dopinga

30.04.2010 u 08:28

Bionic
Reading

U Lyonu se teško mire s činjenicom da neće vidjeti finale Lige prvaka u Madridu. Još više ih boli to da ih je praktički izbacio jedan čovjek - Ivica Olić - kojeg sumnjiče za uzimanje nedozvoljenih sredstava

Predsjednik Lyona Jean Michel Aulas je poznat po svojim kontroverznim izjavama i optužbama. Znao je optuživati klubove u francuskoj ligi da rade sa sucima kada Lyonu nije išlo, a isto tako je dolazio u verbalne sukobe s predsjednicima, trenerima i igračima drugih momčadi. I svojim nogometašima prijetio je raznoraznim kaznama zbog loših izdanja tijekom sezone, a sada se okomio na hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića.

Napadač Bayerna potopio je Lyon hat-trickom, a Aulas je bacio mrlju na Olićevo odlično izdanje.

'Bravo za Olića koji trči više i brže od bilo koga drugog na Zemlji, poput nadčovjeka. Mora da je napravio sve što je mogao da bi odigrao briljantnu utakmicu i sam nas pobijedio', glasi provokativna izjava Aulasa koju iz francuskih medija prenosi goal.com.

Francuzi podsjećaju da je Olić bio sumnjičen i 2004. za vrijeme Europskog prvenstva. Tada je njegov antidopinški test nakon utakmice Francuskom, u kojoj je igrao od 78. minute, bio pozitivan na metilpresnisolon, a na saslušanju Disciplinske komisije Uefe utvrđeno je da je to nedopušteno sredstvo bilo u lijekovima protiv bolova koje je Olić uzimao zbog ozljede rebara na pripremnoj utakmici s Dancima.

Uefa je na kraju utvrdila da igrač nije kriv, ali je Hrvatski nogometni savez kažnjen sa 6.600 eura zbog nepoštivanja procedure, odnosno što nije na vrijeme prijavljen lijek koji je hrvatski reprezentativac uzimao.