francuska liga

Lyon preokretom do gostujuće pobjede koja mu je osigurala bijeg iz zone ispadanja

11.02.2024 u 21:35

Bionic
Reading

U susretu 21. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je na gostovanju pobijedio Montpellier 2-1 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima

Domaćin je poveo u 23. minuti golom Arnauda Nordina, no gosti su u nastavku okrenuli rezultat, a strijelci su bili Alexandre Lacazette u 74. i Maxence Caqueret u 82. minuti.

Za Lyon je cijeli susret igrao Duje Ćaleta-Car, dok Dejan Lovren nije konkurirao za susret. Lyon nakon ove pobjede ima tri boda više od zone ispadanja.

U derbiju 21. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco je na gostovanju pobijedio Nicu 3-2 skočivši na treće mjesto le Championnata.

Za momčad iz Kneževine bila je to prva pobjeda u "derby de la Cote d'Azur" nakon dva uzastopna poraza.

Monaco je vodio 1-0 i 2-1, Nica se oba puta vraćala, međutim kada su gosti postigli i treći gol, Nica s igračem manje više nije uspjela izjednačiti.

Monaco je poveo u 16. minuti golom Denisa Zakarije, izjednačio je Gaetan Laborde iz kaznenog udarca u 37. minuti. Zakarija je u 50. minuti zabio i drugi gol za Monaco, a samo pet minuta kasnije Nica je ostala s igračem manje nakon što je isključen Dante.

Ipak, u 74. minuti domaćin je izjednačio preko Evanna Guessanda, no tri minute kasnije Aleksandar Golovin je postavio konačnih 3-2 za Monaco.

U ranije odigranom susretu Rennes je na gostovanju pobijedio Le Havre 1-0 upisavši petu uzastopnu ligašku pobjedu.

Gol odluke zabio je Benjamin Bourigeaud u 60. minuti na asistenciju Martina Terriera.

Za Rennes je to bila pet uzastopna pobjeda i šesti susret bez poraza, dok je Le Havre zadnja tri kola bez pobjede.

Lorient je pobijedio Reims 2-0, Clermont i Brest su remizirali 1-1, dok je Nantes na gostovanju porazio Toulouse 2-1.

Standings provided by Sofascore