'NE' DIKTATORU

Lukašenku zabranjen dolazak na Olimpijadu

25.07.2012 u 16:33

Bionic
Reading

Lukašenko je na listi nepoželjnih osoba u Europskoj uniji zbog kršenja međunarodnih standarda i ljudskih prava tijekom predsjedničkih izbora u prosincu 2010. Cijela priča oko posljednjeg europskog diktatora tim je zanimljivija kad se uzme u obzir da je on ujedno i predsjednik Bjeloruskog olimpijskog odbora.

Bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku odbijena je akreditacija za Olimpijske igre u Londonu, potvrdilo je u srijedu Veleposlanstvo Velike Britanije u Bjelorusiji.

'Predsjednik Lukašenko je na popisu osoba čiji je ulazak u Europsku uniju zabranjen. Ta će zabrana biti na snazi i tijekom Olimpijskih igara. Odluka se neće mijenjati', poručio je glasnogovornik Veleposlanstva.

Lukašenko je na listi nepoželjnih osoba u Europskoj uniji zbog kršenja međunarodnih standarda i ljudskih prava tijekom predsjedničkih izbora u prosincu 2010. godine. Cijela priča oko posljednjeg europskog diktatora, kako ga Zapad često naziva, tim je zanimljivija kad se uzme u obzir da je Lukašenko ujedno i predsjednik Bjeloruskog olimpijskog odbora.

Međunarodni olimpijski odbor nije se htio miješati u ovaj slučaj. Preko svoje je službe za odnose s javnošću poručio samo da je na vlasti svake zemlje, u ovom slučaju Velike Britanije, da odluče tko smije, a tko ne stupiti na njezin teritorij.