WIMBLEDON

Lukaš Rosol dobio našeg Ivana Dodiga

26.06.2012 u 20:59

Bionic
Reading

Dodig je prije dvije godine iz kvalifikacije stigao do 2. kola Wimbledona, što mu je bio najbolji nastup u All England Clubu. I lani je, kao i ove godine, izgubio u 1. kolu

Čeh Lukaš Rosol, stoti tenisač svijeta, pobijedio je u 1. kolu Wimbledona našeg Ivana Dodiga, koji je za jednu poziciju bolje rangiran, 6-4, 3-6, 7-6(0), 7-5 nakon dva sata i 40 minuta igre.

Ako je suditi po statistici, bio je to dosta izjednačen meč u kojem je Čeh bolje odigrao važnije poene. Iskoristio je dvije od pet break-lopti, a Dodig jednu od šest. Rosol je imao tri izravna poena više (53-50) i šest neforsiranih pogrešaka više (27-21). Dodigu nije pomoglo 27 asova. Napravio je usto 8 dvostrukih pogrešaka.

U tie-breaku trećeg seta naš tenisač nije osvojio niti jedan poen, a u četvrtom je skupo platio izgubljeni servis u 11. gemu.

Ovoj dvojici igrača ovo je bio prvi meč u glavnom ždrijebu nekog ATP ili Grand Slam turnira, a ukupno četvrti. Rosol je proslavio treću pobjedu.

Dodig je prije dvije godine iz kvalifikacije stigao do 2. kola Wimbledona, što mu je bio najbolji nastup u All England Clubu. I lani je, kao i ove godine, izgubio u 1. kolu.