'modri' su oprezni

Lukas Kačavenda stigao u Dinamo, ali pitanje je hoće li se zadržati na Maksimiru

25.08.2023 u 20:17

Bionic
Reading

Lukas Kačavenda (20) odlazi na polusezonsku posudbu u GNK Dinamo, objavila je Lokomotiva koja je tako u samo dva dana ostala bez svoja dva ponajbolja igrača jer je u srijedu put Maksimira otišao i Luka Stojković (19)

Sad je i službeno potvrđeno da će napadač mlade hrvatske nogometne reprezentacije Lukas Kačavenda (20) ostatak ove polusezone provesti na posudbi iz Lokomotive u Dinamu.

Kačavenda je za Lokomotivu debitirao 21. ožujka 2021. te je upisao ukupno 64 utakmice za 'lokose' iako je većinu prošle sezone morao propustiti zbog teške ozljede i operacije ligamenata koljena. Zabio je osam golova uz još četiri asistencije te je jedan od najnadarenijih igrača svoje generacije.

No, problem u transferu u Dinamo predstavlja njegovo zdravstveno stanje. Kačavenda navodno na Maksimiru nije prošao liječničke preglede, posebice jer je u prošlom kolu SuperSport HNL-a (20. kolovoza) protiv Rijeke morao napustiti teren već u 19. minuti zbog nezgodnog pada. Sumnjalo se na ozljedu kuka...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Šibenik - Lokomotiva 1:1 (Lukas Kačavenda 65) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Zato su se u Dinamu odlučili ne riskirati, Kačavenda dolazi na Maksimir, ali prvo na posudbu do kraja ove polusezone. Nakon toga će 'modri' odlučiti hoće li ga zadržati ili ne. kako god bilo, Kačavenda je već registriran za Dinamo te može zaigrati u nedjeljnom derbiju protiv Rijeke (27. kolovoza, 21.05 sati, MAXSport, MAXtv).

Podsjetimo, u srijedu je iz Lokomotive u Dinamo prešao još jedan mladi hrvatski reprezentativac, lijevi bočni Luka Stojković (19).

Standings provided by Sofascore