šok i nevjerica!

Dinamo je svog kapetana prodao za sitniš; Turci otkrili koliko vrijedi Dominik Livaković

25.08.2023 u 18:58

Bionic
Reading

Turski nogometni velikan Fenerbahče objavio je kako je hrvatski reprezentativni golman Dominik Livaković (28) njegov novi član te je potpisao petogodišnji ugovor

Na žalost, sve je šokirala objava Fenerbahčea, turski je klub potvrdio kako je za Dominika Livakovića Dinamu platio odštetu od 6.650.000 milijuna eura, a uz moguće dodatne bonuse ona bi mogla narasti za još 950.000 eura.

Ukupno bi Dinamo na transferu svog kapetana tako mogao zaraditi maksimalno 7.600.000 eura. Ali, to je debelo ispod svih očekivanja i najava proteklih tjedana. Iz kluba su dugo tvrdili da Livi neće otići za manje od 10 milijuna eura, no realnost je bila na granici od nekih devet milijuna eura.

Jer Livaković je u najboljim golmanskim godinama, sa svim svojim prednostima i manama, uz to je standardni reprezentativac i prvi golman 'vatrenih', brončanih sa SP-a u Katru. Iskustvo iz Lige prvaka i Europske lige ne treba ni spominjati pa je nevjerojatno da su ga aktualni čelnici Dinama doslovno prodali za sitniš! Da, ovih 6.650.000 eura je za golmana Livakovićevih kvaliteta - sitniš. I sramota! Kad se samo sjetimo kakve su sve golmanske 'rupčage' posljednjih godina ostvarivale transfere i po pet puta veće od Livijevog. Dojam je da je netko opasno pogriješio...

Na društvenim su se mrežama već oglasili prvi kritičari, prozivaju nesposobnu Upravu Dinama koja je upropastila ovaj transfer, a zazivaju i Zdravka Mamića koji bi 'Livakovića prodao za najmanje 20 milijuna eura!'. Iskreno, dojam je da nisu daleko od istine, kapetan Dinama vrijedi puno, puno više od ovog.

Nekako se u isto vrijeme na društvenim mrežama oglasio i sam Dominik Livaković.

'Osjećam se odlično. Naprijed Fenerbahce', izjavio je Livaković po potpisu ugovora.

Od Livakovića se oprostio i njegov dosadašnji klub, hrvatski prvak Dinamo.

'Dragi Livi, od srca ti hvala na maestralnih i nezaboravnih sedam godina radosti, velikih utakmica, vrhunskih rezultata, hvala na brojnim trofejima i stvaranju zlatne Dinamove povijesti i želimo ti svu sreću u nastavku tvog sportskog i životnog puta', objavio je Dinamo.

Livaković je karijeru započeo u rodnom Zadru, bio je član i Zagreba, a za Dinamo je dosad skupio 293 nastupa. Za reprezentaciju Hrvatske ima 45 nastupa te osvojenu srebrnu i brončanu medalju sa Svjetskih prvenstava 2018. i 2023. godine.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: Društvene mreže