da čovjek ne povjeruje

Luka Modrić u šoku nakon što je doznao kakvu mu plaću nudi Real

24.05.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Ostanak Luke Modrića (38) u redovima Real Madrida i sljedeće sezone praktički je gotova stvar. Čeka se samo službena potvrda jer su kapetan 'vatrenih' i predsjednik 'kraljeva' Florentino Perez sve već dogovorili. Španjolski mediji otkrili su i koliko će Modrić zaraditi u posljednjoj sezoni na Santiago Bernabeu

U ovom trenutku samo Luka Modrić (38) i njegovi zastupnici te predsjednik Real Madrida Florentino Perez i njegovi najbliži suradnici znaju detalje novog jednogodišnjeg ugovora kojeg bi kapetan 'vatrenih' trebao potpisati ovih dana.

Sam Florentino Perez je tek prije nekoliko dana 'prelomio' i definitivno odlučio zadržati Modrića na Santiago Bernabeu, a njegovu je odluku samo učvrstila objava Tonija Kroosa koji je nakon Eura u Njemačkoj odlučio završiti nogometnu karijeru. Realu u svlačionici i na terenu treba jedan iskusni 'senator', a u ovom je trenutku to - Luka Modrić.

Ako je i bilo nekih dilema, one su sad nestale i Modrić će odigrati još jednu sezonu u dresu Reala, tvrde tako praktički svi španjolski sportski dnevni listovi.

Ali, navodno se u pregovorima Modrićevih zastupnika i čelnih ljudi Reala u jednom trenutku pojavio 'problem' novca, tj. godišnje plaće kapetana 'vatrenih'. Ove je sezone Modrić zaradio nešto više od 21 milijun eura bruto, no još je ranije javno priznao kako je spreman potpisati za puno manje novca, samo da ostane u Realu.

Plan Florentina Pereza je bio da mu ponudi dvostruko manju plaću od aktualne, oko 10 milijuna eura, ali samo zato jer Real najveći dio novca mora potrošiti na dovođenje Kyliana Mbappea. I Modrić je bio spreman pristati na to smanjenje iako je imao i deset puta izdašnije ponude iz Saudijske Arabije te tek nešto slabije iz američkog MLS-a.

  • +13
Real Madrid - Bayern, polufinale Lige prvaka (8.5.2024.) Izvor: EPA / Autor: J.J. Guillen

Izvori bliski Realu tvrdili su da Modrić mora prihvatiti tu dvostruko manju plaću jer ionako igra puno manje nego ranijih sezona, a sad će samo nastaviti 'grijati klupu za pričuve'. A Modriću ništa od toga nije problem, sam je objasnio da je spreman biti tu još jednu sezonu, a posebno nakon Kroosovog odlaska kad je Realu neophodan neko s njegovim životnim i igračkim iskustvom koji će pomagati mlađim igračima.

I baš je to 'slomilo' predsjednika Florentina Pereza koji je odlučio Luku Modrića 'nagraditi' za takvu odlučnost i neizmjernu vjernost klubu! A naš je kapetan sa svojim zastupnicima, tvrde španjolski mediji, ostao u šoku nakon što je doznao kakvu mu plaću nudi Real!

  • +7
Real proslavio naslov prvaka pred tisućama navijača u Madridu Izvor: EPA / Autor: MARISCAL

'Ako nastavi s Realom, Luka Modrić će iduće sezone zarađivati ​​isto kao i do sada', objavili su inače dobro obaviješteni voditelji emisije 'El Chiringuito de Jugones' uz napomenu:

'Da, Real Luki Modriću neće smanjiti plaću ni eura!'

Činjenica je da Florentino Perez ionako jako dobro zna da Modrića ne može samo tako 'kupiti' novcem. Luka osjeća da još uvijek može igrati na najvišem nivou, volje, želje i zdravlja ima dovoljno, a sve to želi samo i jedino u dresu Reala. Mogao je kao neke bivše zvijezde 'kraljeva' uzeti stotine milijuna eura u Saudijskoj Arabiji, ali nije...

Modrić je odlučio ostati u Madridu i odigrati još jednu sezonu te na Santiago Bernabeu završiti karijeru. Real će mu tu želju i omogućiti, a uz sve to će ga i financijski nagraditi iako Modrić to nije tražio...

sve osim nogometa