liga prvaka

Luka Modrić s klupe za pričuve gledao teško izborenu pobjedu Reala kod RB Leipziga

13.02.2024 u 23:14

Bionic
Reading

Real Madrid je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka upisao gostujuću 1:0 pobjedu kod Red Bull Leipziga golom Brahima Diaza u 48. minuti

U prvom poluvremenu je RB Leipzig čak djelovao i bolje od favoriziranih gostiju iz Madrida, ali loše otvaranje drugog poluvremena koštalo je Nijemce.

U 48. minuti Brahim Diaz je majstorski nakon prodora zabio za konačnih 1:0 i za vrijednu pobjedu Reala pred uzvrat u Madridu.

Ubrzo nakon gola Leipzig je krenuo na sve ili ništa, prvo je opasno zaprijetio Dani Olmo, Lunin je uspio odbiti njegov šut, nakon čega je zaustavio i udarac Šeška. Leipzig je nastavio napadati, dok je Real iz kontre tražio priliku da još jednom kazni domaćina.

  • +9
Red Bull Leipzig - Real Madrid, Liga prvaka, 13.2.2024. Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

U 64. minuti je Orban izgubio loptu, Vinicius povukao napad i proigrao Rodryga, ali ovaj iz dobre situacije puca preko gola. U 71. minuti Olmo puca, Lunin opet brani, a na drugoj strani Vinicius je pogodio stativu nakon dobrog napada Reala.

Ukrajinac na golu Reala je bio sjajan, a u 81. minuti obranio je sjajan udarac Simonsa, a potom i još jedan Šeška. Ovim se obranama Lunin, uz strijelca jedinog gola Diaza, prometnuo u junaka večeri, a sad je jasno da nije slučajno da mu Ancelotti daje priliku ispred Kepe Arrizabalage.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ostao je na klupi Reala cijelu utakmicu.