A mi smo ih u rusiji razbili

Luka Modrić otkrio tko je po njemu prvi favorit Svjetskog prvenstva u Kataru: Puno su jači nego prije četiri godine...

14.06.2022 u 18:03

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je nakon pobjede protiv Francuske za ESPN najavio Svjetsko prvenstvo u Kataru krajem godine te istaknuo za njega prve favorite ovog Mundijala

Bila je to nezaboravna večer u Nižnji Novgorodu, prije točno četiri godine. Tog 21. lipnja Hrvatska je na SP-u u Rusiji, u 2. kolu po skupinama, igrala protiv Argentine. I nitko 'vatrene' uoči utakmice nije smatrao favoritima. Logično jer s druge je strane stajala Argentina predvođena Messijem, Mascheranom, Aguerom, Otamendijem, Higuainom, Dybalom, Di Marijom...

No, 'gauče' je u 53. minuti prvo načeo Ante Rebić, pa je kapetan Luka Modrić u 80. zabio za 2:0, a u sudačkoj nadoknadi je, u 91. minuti za konačnih 3:0 zabio Ivan Rakitić.

Sve ostalo je povijest, Hrvatska je otišla do finala gdje je izgubila od Francuza, istih onih koji su Argentince izbacili u osmini finala.

A sada je Luka Modrić nakon povijesne 1:0 pobjede protiv Francuske na Stade de Franceu u Ligi nacija za američki ESPN najavio Svjetsko prvenstvo u Kataru krajem godine te istaknuo za njega prve favorite ovog Mundijala.

  • +37
Francuska - Hrvatska, Liga nacija, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Igrali smo protiv Argentine na prošlom Svjetskom prvenstvu i pobijedili smo ih', prisjetio se za ESPN Luka Modrić te dodao:

'Ali, ovo što sada vidim je jako dobro, čini mi se da su puno bolji nego prije nekoliko godina. Stvorili su moćnu momčad oko Lea Messija, a on je jako poseban igrač. Danas su ujedinjeniji nego prije, ne gube puno utakmica. To puno govori o njima. S Messijem su uvijek favoriti za zlato', misli kapetan 'vatrenih'.

Osvrnuo se Modrić i na Mbappeovu izjavu da su južnoameričke reprezentacije znatno slabije od europskih.

'Ne znam postoje li razlike, svaki kontinent ima svoj neki stil. Južna Amerika ima sjajne momčadi, puno talentiranih nogometaša. Takav je slučaj i s Europom, svaka utakmica je jako teška', zaključio je Luka Modrić.