emotivni trenuci

Luka Modrić oprašta se od Zlatne lopte: Kad sam to čuo bio sam u šoku, počeo sam plakati

22.10.2019 u 19:23

Bionic
Reading

Nakon što je i službeno objavljen popis ovogodišnjih kandidata za osvajanje Zlatne lopte, oglasio se i još uvijek aktualni 'vlasnik' iste - Luka Modrić. Nažalost, hrvatski kapetan je prvi dobitnik te prestižne nagrade koji u sljedećem izboru nije među nominiranima...

U razgovoru za France Football Luka Modrić prisjetio se trenutaka kad su ga prošle godine obavijestili da je osvojio Zlatnu loptu.

'Bio sam u Londonu sa suprugom. U tom trenutku smo bili u hotelskoj sobi. Telefon mi je zazvonio, ali se nisam javio. Rekao sam supruzi da me je zvao direktor France Footballa te sam je pitao što da napravim. Kad sam vidio poziv bio sam jako nervozan pa nisam želio žuriti nego sam pripremio govor. Onda me je opet nazvao i rekao mi da sam dobitnik nagrade', ispričao je Modrić te otkrio emotivni detalj tog trenutka:

'Bio sam u nekoj vrsti šoka, nisam vjerovao što se događa, ali bio je to nevjerojatan osjećaj i počeo sam plakati. Nikada neću zaboraviti taj trenutak...'

Otkrio je potom kapetan hrvatske reprezentacije i član madridskog Reala gdje čuva ovaj prestižni trofej.

'Zlatnu loptu sam stavio na moju policu s trofejima, ravno u sredinu. Prvo mi je bila u sobi pokraj TV-a. Želio sam je gledati dok ležim i kad se probudim kako bih shvatio da to nije bio samo san. Poslije sam je premjestio u sobu s ostalim trofejima. Raščistio sam policu da se taj trofej ističe i svako jutro kada idem na trening je ga gledam. Zbog toga osjećam bolje', kazao je Modrić te ustvrdio kako mu se osvajanjem Zlatne lopte život nije promijenio:

Luka Modrić i obitelj Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Nastojim biti isti kao i prije. Nisam u 33. godini pokušavao biti nešto što nisam. Sve što sam radio ranije nastavio sam i poslije. Možda drugi ljudi malo drugačije gledaju na mene. Pretpostavljam da ih to impresionira. U svakom slučaju Zlatna lopta označava status. Pogledajte tko ju je sve osvajao. Ponosan sam što sam dio tog prestižnog društva', zaključio je Luka Modrić.

  • +2
Luka Modrić Wales-Hrvatska ozljeda Izvor: Profimedia / Autor: Ryan Hiscott/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia