Beckham ga nagovara

Luka Modrić iznenada dobio nemoralnu ponudu iz moćnog kluba koji odmah želi pokoriti konkurenciju; evo u čemu je kvaka

04.02.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Od početka sezone novinske stupce u Španjolskoj puni mogući odlazaka Luke Modrića iz madridskog Reala. Iako iz Reala poručuju kako Modrić sigurno ostaje interes klubova koji ga žele je velik, a jedna ponuda iz SAD-a zvuči jako zanimljivo

Kako doznaju novinari španjolske Marce nije nemoguće da 34-godišnji Luka Modrić u ljeto prijeđe u Intera iz Miamija, novi klub u američkoj MLS ligi. Glavni čovjek i većinski vlasnik kluba je legendarni David Beckham koji pokušava sastaviti moćnu momčad, a kao sportski direktor dobio je ovlasti da napravi listu želja. I upravo se na toj listi visoko nalazi hrvatski kapetan Luka Modrić.

Poznato je kako je Beckham jedan od Modrićevih uzora pa stoga vjerojatno nije odmah odbio ovu jako atraktivnu ponudu…

No, s druge strane poznato je kako Modrić u ljeto postaje slobodan igrač te kako ima opciju u ugovoru koju može aktivirati da ostane u Real Madridu do ljeta 2021. No, ako je istina da mu Inter Miami CF nudi godišnju plaću veću od 20 milijuna dolara (bruto, dakle prije poreza) nema sumnje da je ponuda više nego atraktivna. Nakon plaćanja poreza to je gotovo dvostruko više nego trenutačno ima u Realu i na takvu nemoralnu ponudu nije mogao ostati ravnodušan.

Za Modrića selidba s obitelji u SAD, na toplu Floridu, sigurno predstavlja jednu vrstu izazova, a s druge strane poznato je kako je veliki ljubitelj košarkaške NBA lige te je u zadnje vrijeme postao obožavatelj američkog nogometa (NFL).

U cijeloj priči najveći problem je tajming jer nova sezona u MLS ligi počinje krajem veljače tj. početkom ožujka, a završava sredinom listopada. Teško da bi trener Reala Zinedine Zidane, koliko god privatno bio dobar s Davidom Beckhamom, pristao da u završnici sezone ostane bez Modrića. Dakle, u najboljem slučaju Modrić bi se mogao priključiti momčadi Inter Miami CF tek krajem svibnja kada završava La Liga, ali opet bi problem mogao biti nastup Hrvatske na Euru od sredine lipanj do sredine srpnja koji Modrić ni u ludilu ne bi propustio.

Sve to sugerira kako trener Diego Alonso, nekadašnji urugvajski reprezentativac, mora složiti momčad bez Modrića te još nekoliko zvijezda iz Europe koje se nalaze na listi želja kao što su Edinson Cavani, Antoine Griezmann, Luis Suarez i drugi. Na listi želja je bio i Mario Mandžukić koji nedavno otišao u Katar. No, obrisi momčadi već se vide iako od pojačanja ne odustaju…

'Još uvijek radimo na dovođenju velikih imena, ali prije svega nam je važno stvoriti dobru momčad. Naša ambicija je jasna; želimo osvojiti MLS titulu već prve sezone', kazao je nedavno Alonso.

Kvaka je očito u tome da novaca za pojačanja imaju koliko bude potrebno i jako su ambiciozni. Ali, kalendar natjecanja i sezona koja traje od ožujka do listopada je velik problem za igrače iz Europe.

Petorica Beckhamovih partnera, među kojima Jorge Mas, Marcelo Claure, Jose Mas i Masayoshi Son, udarila su prije 15 mjeseci temelje tog novog ambicioznog kluba s Floride.

  • +5
La liga, Real Madrid – Sevilla Izvor: Profimedia / Autor: Leonardo Prieto / Actionplus / Profimedia