veliki nesporazum

Luka Modrić i Mario Mandžukić nisu razgovarali čak četiri godine, a kapetan 'Vatrenih' otkrio je i bizaran razlog za ovu svađu

12.06.2020 u 08:49

Bionic
Reading

Luka Modrić i Mario Mandžukić nisu razgovarali od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu do Svjetskog prvenstva u Rusiji, a za sve je kriv nesporazum

Luka Modrić i Mario Mandžukić su imena koja će zauvijek ostati upisana u povijesnim knjigama hrvatskog nogometa. Dvojac koji je krenuo iz Dinama i napravio svjetske karijere Hrvatskoj je donio i srebrnu medalju sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a malo tko je znao da do tog prvenstva nisu pričali i to duge četiri godine. Ova informacija je svjetlo dana ugledala tek u Modrićevoj autobiografiji 'Moja igra' koja je u studenom 2019. godine predstavljena u Zagrebu.

>>> Zvonimir Boban bio mu je uzor, a on uzvratio Modriću: Zbog njega moje nogometno srce jače tuče

'Mario je poseban tip. Nekada djeluje mrzovoljno, ali češće je raspoložen. Bio mi je drag od prvog dana iako je mnogima dugo trebalo da ga shvate i dožive takvim. Na gostovanju na Islandu, kada smo se s njima borili za odlazak na SP u Brazilu, sreli smo se ispred lifta u hotelu i rekao sam mu:'Ajde Mario, idemo dana jako'. Onako kako se vrlo često igrači međusobno bodre i potiču. Mandžukić me iznenadio svojom reakcijom i rekao: 'Samo ti sebe gledaj, pusti mene'', otkrio je Modrić u svojoj knjizi pa nastavio:

'Mislio sam da se nešto duri na mene, a nisam našao logično objašnjenje zašto. Uvijek smo imali dobar odnos i bili u stalnom kontaktu, sve do tada. Onda je nastala tišina. Kada se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju onda nestane energija. Bilo mi je krivo, ali nisam htio povući prvi potez', rekao je Modrić.

Njihova 'svađa' trajala je čak četiri godine, a pomirili su se u Rusiji. Ispalo je da je sve jedan veliki nesporazum.

'Mandžo je duša od čovjeka i osoba s kojom bih išao u svaku borbu. Što god bilo, znam da će dati sve, da će ti čuvati leđa i nikada te neće izdati. Razgovarali smo i rekao mi je: 'Nisam se durio na tebe, mislio sam da se ti duriš na mene.' Između nas je ponovno prostrujala pozitivna energija', ispričao je Modrić, a ta pozitivna energija je Hrvatskoj donijela srebro na Svjetskom prvenstvu.