španjolska liga

Luis Suarez divljao nakon crvenog kartona, Real Sociedad na korak do Lige prvaka

23.05.2023 u 22:32

Bionic
Reading

Nogometaši Real Sociedada su u 36. kolu španjolske LaLige s minimalnih 1:0 pobijedili Almeriju i došli na korak do potvrde plasmana u Ligu prvaka

Japanski reprezentativac Takefusa Kubo postigao je gol vrijedan tri boda u četvrtoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu. Almeria je od 36. minute bila s igračem manje, kad je isključen Luis Suarez (25).

I baš je Suarez, koji je u Almeriju stigao na posudbu iz Olympique Marseillea gdje je kod Igora Tudora na početku sezone bio višak, napravio totalni kaos nakon tog crvenog kartona.

Kolumbijski je napadač izlazeći s terena potpuno izgubio živce, psovao je prema sucima, a potom u naletu bijesa srušio VAR monitor. I dok su ga iznenađeni zaštitari začuđeno gledali, Suarez je nastavio divljati, lupao je nogom po zidu tunela koji vodi do svlačionica te potom nestao u utrobi kultne Anoete, stadiona u San Sebastianu.

>> video Suarezovog divljanja pogledajte OVDJE

A Real Sociedad je ovom pobjedom došao do 68 bodova i sad petoplasiranom Villarrealu bježi osam bodova, uz utakmicu više. Momčad iz San Sebastiana bez Lige prvaka može ostati samo, ako ostane bez ijednog boda u preostala dva nastupa, a Villarreal istovremeno završi prvenstvo s tri pobjede.

  • +6
Real Sociedad - Almeria, španjolska liga, 23.5.2023. Izvor: EPA / Autor: Javier Etxezarreta

Almeria je s 39 bodova na 15. poziciji i još uvijek u relativno sigurnoj zoni, četiri boda iznad zone ispadanja.

Celta je pred svojim navijačima u Vigu osvojila samo bod protiv Girone odigravši 1:1. Poveli su domaći golom Pereza u 42. minuti, a izjednačio je Stualni u 59. minuti iz kaznenog udarca. Celta je s 40 bodova na 14. mjestu, dok Girona s 49 bodova drži osmu poziciju i još uvijek je u borbi za plasman u kvalifikacije Konferencijske lige.