NAJBOLJA SEZONA IKAD

Luis Ibanez iz Zvezde u hrvatski dres; evo što o tome misli Jeličić!

21.04.2016 u 11:50

Bionic
Reading

Već dugo je poznato to da hrvatska nogometna reprezentacija ima problema s pronalaženjem pravog igrača na lijevom beku. Robert Jarni, koji je bio član generacije što je 1998. osvojila treće mjesto na SP-u, postavio je visoke standarde. Kao moguće rješenje, kad trenutačno nema bolje, svojim se igrama nametnuo bivši dinamovac Luis Ibanez, a ove sezone briljira u dresu beogradske Crvene zvezde

U posljednje vrijeme na toj poziciji igrali su ljevonogi igrači, kao što su Ivan Strinić i Danijel Pranjić, te do teške ozljede koljena i Josip Pivarić.

Na toj poziciji često je znao igrati Joe Šimunić, jedan od mladih trenera u stožeru izbornika Ante Čačića, a na toj poziciji dobro je znao odigrati i Vedran Ćorluka.

Međutim, pojavila se inicijativa da izbornik Ante Čačić razmisli i o nekom novom rješenju, a prema trenutačnoj formi nametnulo se jedno ime - Luis Ibanez, Argentinac s hrvatskom putovnicom koji igra najbolju sezonu u karijeri u dresu Crvene zvezde (9 golova i 12 asistencija). Bivši igrač Dinama, u kojem je ostavio trag, već je nekoliko puta bio u kombinacijama, ali službeni poziv nikada nije dobio. Navodno je igrački potpuno sazrio, popravio je udarac izvana i njegovi centaršutovi su sve precizniji. Tko zna, da tako dobro igra u Dinamu, a ne u Zvezdi, možda bi stigao poziv jer ovo mu je vjerojatno posljednja prilika…

Prva i vjerojatno posljednja prilika za isprobavanje novih igrača na poziciji lijevog beka jest prijateljska utakmica protiv Moldavije u Koprivnici 27. svibnja, što je ujedno prvi test za Euro 2016.

S obzirom na to da je riječ o 156. reprezentaciji na Fifinoj ljestvici, jasno je da Čačić ima puno prostora za eksperimentiranje.

Međutim, s druge strane treba biti realan - teško da će Čačić pozvati nekog novog igrača (poziv je očekivao i Marin Tomasov, op.a.) i teško da će uoči priprema za Euro ipak igrati s klasičnim lijevim bekom.

Svoje mišljenje o Ibanezu kao o mogućem rješenju za tportal.hr iznio je i Joško Jeličić, bivši veznjak koji posljednjih godina radi kao TV komentator.

'Luis Ibanez je karakteran mladić i sjajan dečko, ali po mom mišljenju za poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju nema kvalitetu! Slažem se da ove sezone sjajno igra za Zvezdu, koja je vodeća u srpskoj ligi, ali to ništa ne znači jer ta liga nije dovoljno kvalitetna da bi igrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i to na najvišem mogućem nivou kao što je Euro', kratko je poručio Jeličić.

U našoj anketi (ispod članka) pitamo vas:

Treba li izbornik Ante Čačić dati priliku Luisu Ibanezu na poziciji lijevog beka?

419129,418131,407524,396986