dobro su zaradili, ali...

Ludogorec je svog najboljeg igrača prodao uoči utakmice s Dinamom; hoće li to 'modrima' olakšati put do Lige prvaka?

28.07.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Bugarski prvak Ludogorec iz Razgrada protivnik je Dinamu u 2. pretkolu Lige prvaka. To je vjerojatno najteža moguća prepreka za 'modre', no uoči prve utakmice iz Bugarske su stigle dobre vijesti

Bugarski mediji objavili su kako je Ludogorec prodao svog najboljeg igrača samo nekoliko dana uoči utakmice s Dinamom u 3. pretkolu Lige prvaka. Podsjetimo, Dinamo u utorak (2. kolovoza, 19.45 sati) gostuje u Bugarskoj gdje protiv Ludogoreca igra prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka.

Realnost je takva da je Ludogorec vjerojatno najteža moguća prepreka za 'modre' na putu do jedne od skupina Lige prvaka, no bugarski je prvak odlučio olakšati posao našem prvaku.

Naime, Ludogorec prodao jednog od svojih najboljih igrača, Brazilac Alex Santana (27) za odštetu od tri milijuna eura odmah odlazi u Atletico Paranaense!

Sjajni je ofenzivni veznjak u Ludogorec stigao u ljeto 2020. godine iz brazilskog Botafoga za samo 780.000 eura. Od tada je odigrao 75 utakmica za bugarsku momčad, zabio je 15 golova uz još osam asistencija. Sad se vraća u Brazil, Ludogorec je njegovim transferom napunio blagajnu, ali i poprilično oslabio momčad.

  • +44
Škupi - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Navodno su već 'naciljali' zamjenu, radi se Jakubu Piotrowskom (24), poljskom veznjaku i članu Fortune iz Düsseldorfa. Kako Fortuna igra 2. Bundesligu, Poljak bi već protiv Dinama mogao imati pravo nastupa, no Bugare sad očekuje borba s vremenom...

Kako god bilo, Dinamo na startu sezone ne briljira, a Ludogorec je 'modrima' odlučio pomoći prodajom jednog od svojih najvažnijih igrača. Nije da se 'modri' mogu opustiti, ali to će im sigurno olakšati posao protiv opasnog protivnika.