BRZI KRAJ

Lučić-Baroni, Tomljanović i Fett oprostile se od Brisbanea i Aucklanda

02.01.2018 u 11:15

Bionic
Reading

Francuskinja Alize Cornet svladala je najbolju hrvatsku tenisačicu Mirjanu Lučić-Baroni sa 6-1, 7-5 i plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u australskom Brisbaneu, dok je u novozelandskom Aucklandu od Vrbovčanke Jana Fett u 1. kolu bolja bila Amerikanka Sofia Kenin i slavila sa 6-4, 6-4

Lučić-Baroni je teško mogla očekivati bolji ishod u srazu s Cornet, nakon što je pet puta u meču izgubila gemove na servisu, dvaput u prvom i čak triput u drugom setu. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Francuskinje.

Nekoliko sati poslije ista je sudbina zadesila Ajlu Tomljanović od koje je bolja bila deveta tenisačica svijeta Britanka Johanna Konta sa 4-6, 6-1, 6-4.

Tomljanović je u prvom setu čak triput izgubila servis, ali je i četiri puta 'slomila' početni udarac Britanke. No, u nastavku dvoboja Konta je dopustila 24-godišnjoj Tomljanović samo jedan 'break', a još četiri puta je osvajala gemove na servis suparnice te preokretom izborila mjesto u četvrtfinalu.

Tako je Ana Konjuh ostala jedina hrvatska predstavnica na Brisbane Internationalu, a njezin dvoboj 2. kola protiv Ukrajinke Jeline Svitoline na rasporedu je u noći s utorka na srijedu (4 sata) po srednjeeuropskom vremenu.

Jana Fett je u Aucklandu prošla kroz tri kola kvalifikacija bez izgubljenog seta, ali do 2. kola glavnog turnira nije uspjela doći. Pogodila je samo 46 posto prvih servisa, što je pomoglo Sofiji Kenin (WTA - 108.) da u prvom setu oduzme servis našoj tenisačici jednom, a u drugom setu dvaput.

U Aucklandu je Petra Martić ostala kao jedina hrvatska predstavnica, a u 2. kolu će igrati 1. nositeljice Dankinje Caroline Wozniacki, koja je sa 6-3, 6-0 svladala Amerikanku Madison Brengle.