JORDAN BRAND CLASSIC

Lovro Mazalin 'pokorio' Europu, čeka ga Amerika

06.03.2013 u 20:27

Bionic
Reading

U košarkaškom kampu Jordan Brand Classic, u organizaciji tvrtke Nike, 16-godišnji igrač Cibone Lovro Mazalin tri se dana borio s europskim košarkaškim mladim nadama i za sebe osigurao mjesto na Međunarodnom natjecanju Jordan Brand Classic 13. travnja u Brooklynu

Na nedavno održanom sedmom Europskom košarkaškom kampu Jordan Brand Classic briljirao je hrvatski mladi košarkaš rođen u Petrinji Lovro Mazalin i za sebe izborio mjesto među desetoricom najboljih mladih košarkaša u Europi. Turnir u organizaciji tvrtke Nike održao se prošlog vikenda u Barceloni, a 16-godišnji igrač Cibone Lovro Mazalin tri se dana na turniru borio s europskim košarkaškim mladim nadama kako bi za sebe osigurao mjesto na Međunarodnom natjecanju Jordan Brand Classic koje će se održati 13. travnja, u novom Barklays Centeru Brooklyn, u SAD-u, inače novom domu Netsa - momčadi za koju je uspješno igrao pokojni Dražen Petrović

Na trodnevnom kampu nastupio je 41 najbolji mladi košarkaš (rođeni 1997) iz 23 europske zemlje, a samo desetorica potencijalnih košarkaških zvijezda imaju priliku pridružiti se brooklynskom timu, uz još osam košarkaša koji će biti izabrani diljem svijeta. Tijekom treninga prva dva dana košarkaškog turnira u Barceloni fokus je bio na snazi i kondiciji, kao i na usavršavanju vještina s vrhunskim košarkaškim trenerima iz SAD-a i Europe.

Jordan Brand

Jordan Brand, divizija NIKE,Inc., jest premium brend sportske obuće, odjeće i dodataka inspiriranih dinamičnim nasljedstvom, vizijom i direktnim utjecajem Michaela Jordana. Brend je predstavljen 1997. i otada je stvorio cjelokupnu kolekciju sportskih i lifestyle proizvoda. Jordan Brend ostaje aktivan u zajednici kroz društveno odgovoran program WINGS za budućnost, fokusirajući se na tri jedinstvena programa zajednice koja naglašavaju edukaciju, sport i aktivnost.

Pored našeg Mazalina u Brooklynu će u MVP ekipi nastupiti i Vsileios Charalampopulos (Panathinaikos/Grčka), Sergio Garcia (CTEIB/Španjolska), Stephane Gombauld (INSEP/Francuska), Andrea Latorre (Stella Azzurra/Italija), Luc Loubaki (INSEP/Francuska), Joshua Steel (Barking Abbey/Engleska), Stefan Nikolić (Crvena zvezda/Srbija), Georgios Papagiannis (Peristeri/Grčka) i Stefan Peno (Barcelona/Španjolska).

Ovi se igrači priključuju prestižnoj listi prijašnjih sudionika. Dvojica od petorice najvećih talenata Enes Kanter (Turska) i Jonas Valančiūnas (Litva) izabrani su na NBA draftu kao visoki pickovi. Zanimljivo je kako su oba prisustvovali međunarodnom natjecanju Jordan Brand Classic 2008 u New Yorku.

Jordan Brand Classic kamp ove se godine održavao u prostorima FC Barcelone – CiutatEsportiva, a već tradicionalno turnir služi kako bi se prepoznali najbolji mladi regionalni košarkaški talenti. Posljednji dani kampa već su tradicionalno bili posvećeni All Stars utakmicama. Deset najvrednijih igrača izabrano je na samom kraju Europskog kampa kako bi predstavljali svoju zemlju u Brooklynu. Prijašnje turneje uključuju London, Istanbul, Vilinius, Atenu i Rim.

Jordan Brand Classic godišnja je proslava košarkaške igre budućih generacija talenata. Dosadašnji Jordan Brand All-American uključivao je najveće NBA zvijezde poput Chrisa Paula, Carmela Anthonyja, Blakea Griffina, LeBrona Jamesa, Amar’ea Stoudemirea i Kevina Duranta