tko je tu lud?

Lovro Majer napušta Rennes; u klubu kažu da nije ispunio očekivanja, a traži ga PSG!

01.07.2023 u 12:19

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer (25) neočekivano se našao na transfer-listi, Rennes ga je spreman prodati već ovog ljeta

Francuski su se mediji raspisali o neočekivanom potezu čelnih ljudi Rennesa koji su odlučili kako će dva svoja najtraženija igrača ipak prodati ovog ljeta. Pogađate, jedna od njih je i hrvatski reprezentativac Lovro Majer (25)!

Ugledni francuski sportski dnevni list L'Equipe tvrdi kako su Jeremy Doku (21) i Lovro Majer gotovo sigurno 'bivši', u Rennesu spremni pregovarati oko transfera ovog dvojca.

Belgijski reprezentativac Doku je desno krilo, veliki je potencijal, a prošle je sezone u 35 utakmica zabio sedam golova uz još četiri asistencije. Jürgen Klopp bi ga žarko želio vidjeti u svom Liverpoolu, ali Rennes traži 50 milijuna eura odštete i to je za sada najveća prepreka u transferu.

S našim Lovrom Majerom je priča nešto drugačija. U klubu su navodno razočarani njegovim učinkom jer je u sezoni 2021./'22. zabio 11 golova uz 12 asistencija, a prošle je ostao na 'tek' tri gola i sedam asistencija u 42 utakmice. Istina, imao je Majer i dosta problema s ozljedama te je u jednom trenutku ispao iz prvih 11 Rennesa, a čini se da mu je to sada i presudilo.

L'Equipe podsjeća kako je Rennes prošlog ljeta redovito odbijao sve ponude koje su stizale za Majera, a tražili su ga velikani kao što su Manchester United, Atletico Madrid, Newcastle i PSG.

Situacija se sada promijenila, Rennes je spreman našeg 'vatrenog' prodati i očekuje najmanje 25 milijuna eura odštete. Za sada francuski mediji navode kako je PSG i dalje zainteresiran jer dodatno želi pojačati svoj vezni red i Majer im se čini kao isplativa investicija, a Newcastle ga želi jer gradi momčad za nastup u Ligi prvaka. No, u borbu su se uključila i dva kluba iz Bundeslige.

Prvi je Wolfsburg kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ali je dojam kako 'vukovi' jednostavno u ovom trenutku ne mogu platiti traženu odštetu, a drugi je Bayer iz Leverkusena kojeg je preuzeo Xabi Alonso, a on Majera vidi kao jednog od igrača oko kojeg bi gradio novu momčad 'apotekara'.