ZVIJEZDA DANA

Lovren: Presretan sam zbog ligaškog prvijenca

25.03.2012 u 12:51

Bionic
Reading

U utakmici 29. kola Le Championnata Dejan Lovren je svojim premijernim pogotkom u francuskom prvenstvu doveo Lyon u vodstvo 1:0, da bi na koncu njegova momčad slavila s 2:1 protiv Sochauxa

Strepili su navijači Lyona u zadnjih 20 minuta susreta na Gerlandu premda su njihovi miljenici igrali protiv pretposljednje momčadi lige. S tom se ocjenom nakon dvoboja složio i hrvatski branič Dejan Lovren koji je ipak nešto zadovoljniji od suigrača.

'Jako sam sretan zbog svog prvog pogotka u ligi za Lyon. U današnje je vrijeme teško zabiti u Le Championnatu, ja sam uspio i još smo osvojili tri boda - to je sjajno. Doduše, nismo igrali baš dobro, bili smo slabiji nego protiv PSG-a u kupu, ali smo ipak pobijedili. Dosta smo i umorni, a dobro će nam doći tjedan dana bez utakmica do narednog vikenda i ogleda s Rennesom. U drugom poluvremenu protiv Sochauxa noge su nam bile dosta teške', opravdavao je sebe i suigrače Lovren.

Hrvat je često u razgovorima nakon utakmice isticao umor kao razlog pada u igri, te brojnim promašenim prilikama.

'Morali smo osvojiti ova tri boda ako želimo i dalje ostati u borbi za treće mjesto, a Sochaux je bio vrlo borben jer su i njima bodovi vrlo važni. Mučili smo se u drugih 45 minuta jer smo jednostavno bili umorni, dok su gosti letjeli terenom. Ponekad treba znati pobijediti i kada ne igrate dobro, a dosta često smo ove sezone imali problema s tzv. malim momčadima. Još je deset utakmica do kraja i moramo pobjeđivati ako i naredne sezone želimo u Ligu prvaka. Imamo vrhunsku momčad, ali smo to ove sezone premalo puta pokazali na terenu', smatra Lovren koji traži put prema formi nakon dužeg odsustva zbog ozljede.

'Fizički se osjećam dobro i premda povremeno osjetim bolove dat ću sve za momčad. Samopouzdanje nam u obrani svakako daje činjenica što je iza nas na vratima Hugo Lloris i mogu se samo nadati da će još duga biti naš vratar. I protiv Sochauxa nas je spasio nekim nevjerojatnim intervencijama', konstatirao je hrvatski reprezentativac.