vijest iz španjolske

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir pozitivan je na koronavirus! Iz HNS-a obavijestili klubove, Francuze....

16.10.2020 u 11:32

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i napadač Mallorce, 29-godišnji Ante Budimir, koji je na posudbi u Osasuni, vratio se u klub, no morat će u samoizolaciju jer je pozitivan na koronavirus

Samo dva dana nakon što je igrao u utakmici protiv svjetskih prvaka, Francuza, Ante Budimir dobio je pozitivan nalaz na Covid-19.

Tu su vijest potvrdili iz njegova aktualnog kluba, Osasune.

Ovaj samozatajni nogometaš, koji se do reprezentacije penjao igrajući u brojnim klubovima, od Njemačke i Italije, pa sada preko Španjolske, prije osam dana ispunio je snove zaigravši u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske, kada je i asistirao strijelcu Pašaliću za pobjednički gol.

Sada se u Španjolsku vratio zaražen koronavirusom.

'Da, nažalost, prvi je nalaz pozitivan. Sada sam išao ponoviti test, pa se javim kasnije', bio je kratak Budimirov odgovor.

Izbornik Dalić u okršaju protiv Švedske nije ga koristio, ali zato je Budimir dobio novu priliku u dvoboju s Francuzima.

Nažalost, s obzirom da je protekle dane provodio u okruženju hrvatskih reprezentativaca, strah nas je da on neće ostati jedini s takvim nalazima. Ali daj Bože, da se varamo.

Po tom se pitanju oglasio i Hrvatski nogometni savez.

'U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje se Budimir zarazio, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab. Također, reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je u kontaktu i s nadležnom epidemiološkom službom RH'.