koronavirus hara

Loše vijesti iz Italije; zaražena još četiri igrača Sampdorije te suigrač Milana Badelja iz Fiorentine

13.03.2020 u 20:37

Bionic
Reading

U petak je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom kod nogometaša talijanskih prvoligaških klubova, četiri kod igrača Sampdorije, a jedan u Fiorentini za koju igra hrvatski reprezentativac Milan Badelj

Sampdoria je objavila kako su virusom zaraženi Norvežanin Morten Thorsby, Šveđanin Albin Ekdal, Gambijac Omar Colley i Talijan Antonino La Gumina, a uz njih zaražen je i klupski liječnik Amedeo Baldari. Još u četvrtak je potvrđeno kako je zaražen još jedan član te momčadi Manolo Gabbiadini.

Iz Sampdorije su objavili kako su svi zaraženi dobro te se nalaze u svojim domovima.

'Sampdoria je odmah poduzela sve procedure predviđene u ovakvim slučajevima: sve klupske prostorije su zatvorene, momčad, vodstvo i zaposlenici koji su bili u doticaju sa zaraženima nalaze se u dobrovoljnoj kućnoj izolaciji', objavio je đenovski klub.

  • +5
Serie A, Juventus - Fiorentina Izvor: Profimedia / Autor: Marco Bertorello / AFP / Profimedia

Iz Fiorentine su objavili kako je pozitivan na koronavirus njihov 20-godišnji srpski napadač Dušan Vlahović. Suigrač našeg reprezentativca Milana Badelja nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a nalazi se u svom domu.

Broj zaraženih igrača Serie A s ovim je slučajevima narastao na sedam, u srijedu je Juventus objavio kako je pozitivan na koronavirus bio njihov branič Daniele Ruggani.