ni blizu!

Loš dan za hrvatski klupski vaterpolo u Europi: Jug poražen, Mladost ispala

10.11.2021 u 22:00

Bionic
Reading

Dubrovčani su poraženi u Ligi prvaka od Marseille, a Zagrepčani u Eurokupu od Telimara

U ogledu 2. kola skupine B Lige prvaka vaterpolisti Juga su ostali bez domaće pobjede. Marseille je odigrao odlično te je slavio 14:9 (3:0, 3:4, 5:4, 3:1).

Vrlo loše je hrvatska momčad otvorila susret pa je tako nakon prve četvrtine Marseille imao prednost 3:0. Od početka druge dionice Jug se probudio te je pomalo spuštao zaostatak i tijekom treće četvrtine došao do izjednačenja (6:6).

Lov na suparnika očigledno je umorio igrače Juga koji su potom opet primili tri gola u nizu te se našli u zaostatku 6:9, a u posljednju četvrtinu Francuzi su ušli uz prednost 11:8.

Dubrovčani su potpuno potonuli početkom posljednje četvrtine kada je nestala bilo kakva šansa za preokret. Marseille je nanizao nova dva pogotka, pobjegao je na 13:8 i time je utakmica bila riješena.

Kod Juga je Loren Fatović postigao četiri pogotka (iz devet pokušaja), dok su po dva dodali Maro Joković i Marin Tomasović. Na drugoj strani prvi je strijelac bio Ugo Crousillat s četiri gola, dok su dva dodali Prlainović, Vernoux i hrvatski igrač Ante Vukičević.

Jug nakon dvije odigrane utakmice u skupini B ima pobjedu i poraz. Podsjetimo kako je u prvom nastupu, kao domaćin, svladao Hannover 13:7. I Marseille je ovom pobjedom došao na omjer 1:1.

Loše vijesti stižu i iz Palerma gdje su vaterpolisti zagrebačke Mladosti zaustavljeni u četvrtfinalu Eurokupa. 

Podsjetimo kako je talijanska momčad slavila u prvom ogledu, u Zagrebu, s 11:7, a još je uvjerljivija bila u uzvratu u svom Palermu gdje je pobijedila 16:7 (3:1, 6:3, 2:1, 5:2). Nikakva šansa da bi se moglo dogoditi čudo u uzvratu nije postojala, već je klub iz Palerma od početka kontrolirao zbivanja u plivalištu te 'pumpao. prednost.

Prvi strijelac u pobjedničkoj momčadi bio je Andrija Vlahović s četiri pogotka, dok su tri za Telimar, koji je inače peta momčad talijanskog prvenstva u ovom trenutku, dodali Andrija Bašić i Bruce Irving.

Kod Mladosti su po dva gola zabili Ivan Vrbnjak i Luka Bajić, a po jedan Samardžić, Dašić i Biljaka.