BISER VAŽE PONUDE

Lončarić u AIK-u? Turina bi mi rekao, nemoj biti lud - idi

16.05.2013 u 14:42

Bionic
Reading

Filip Lončarić jedan je od zanimljivijih Dinamovih likova u proteklih deset godina. Klasična nogometna priča o trnju i zvijezdama koja će ovoga ljeta doći na prekretnicu

Lončarić, za kojega je pokojni Dinamov trener vratara Alen Dautbegović uporno ponavljao da je najbolji golmanski produkt Dinamove škole, prošao je kroz seriju pehova koje su mu zaljuljale karijeru do razine da nema kluba već godinu dana i ovoga ljeta ima slobodne papire za traženje novog angažmana.

Kao prijatelj Ivana Turine Filip je bio i u Stockholmu na dvoboju AIK-a i Dinama, gdje se pojavila neprovjerena priča da je Lončarić blizu angažmana u klubu svog pokojnog kolege.

'Načuo sam tu priču, ali ne znam stvarno ništa konkretno. Ne znam što bih rekao o toj temi, ponuda iz Stockholma stvorila bi mi veliku dilemu u glavi,' kaže za tportal Lončarić i objašnjava.

'Znam da je Turina živ da bi mi rekao: Nemoj bit' lud, idi! Ali nekako bi mi se taj angažman činio - morbidnim. Kako preuzeti ulogu preminulog prijatelja Iako, AIK je velik klub i pokazali su koliko znaju cijeniti i voljeti. Svaka im čast, ali to bi mi baš bila teška odluka.'


Lončarić je 'free agent', odnosno njegovo dovođenje zainteresirani klub ne bi koštalo niti kune. Kako vratar čiji su uspone kontinuirano sprječavale ozljede i bolesti vidi svoju bližu budućnost?

'Radim individualno s prijateljem i održavam natjecateljsku formu. I što je najvažnije, zdrav sam... Ima nekih inozemnih kombinacija i vjerujem da će uspjeti. Vrijeme je da se vratim ozbiljnom nogometu i da pokažem koliko vrijedim.'

Sreća ga do sada nije mazila, ali 26 mu je godina i ako prestanu pehovi pred njim je još 10-ak dobrih vratarskih godina. U Temišvaru na golu Dinama je pokazao koliko može donijeti u ključnim mečevima, vrijeme je za nove slične epizode.