ht prva liga

'Lokosi' jure prema Ligi prvaka, Gorica lovi Europu, susjedski derbi u Varaždinu; evo gdje gledati današnje utakmice HT Prve lige

04.07.2020 u 12:45

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu prve tri utakmice 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Na teren će prvi istrčati nogometaši Istre 1961 i Gorice (Arenasport 1, 18.55 sati), a u večernjem terminu igraju Lokomotiva i Inter (Arenasport 3, 21.05 sati) te Varaždin i Slaven Belupo (Arenasport 1, 21.05 sati)

Nogometaši Gorice u sjajnom su rezultatskom nizu, povezali su remi s Dinamom te pobjede protiv Hajduka i Rijeke, a sada idu u goste Istri. Velikogoričani su trenutno šesti na ljestvici, još imaju priliku dostići petu Rijeku i izboriti plasman u Europu.

Utakmicu s Istrom najavio je trener Gorice Valdas Dambrauskas...

'Raspoloženje je odlično, logično je da je sve uvijek bolje nakon pobjede. No sad moramo ostaviti te dvije pobjede iza sebe i gledati naprijed. Istra će nam biti još veći test jer kad se igra protiv velikih protivnika, veliku ulogu često igra motivacija, a pomažu i navijači. U Puli toga neće biti i to moramo nadoknaditi s voljom i karakterom i vjerujem da to možemo i učiniti', najavio je Dambrauskas i nastavio:

'O Istri znamo jako puno, ona nije na poziciji na kojoj bi trebala biti. Jasno da je Istra opasna, pogotovo kod kuće. To se vidjelo u posljednje dvije utakmice. Kod kuće su jako dobri i agresivni, znaju izlaziti u kontru i kako se braniti, zato je jasno da moramo očekivati tešku utakmicu. Moramo biti fokusirani i još bolji u onim stvarima koje smo radili dobro protiv Hajduka i Rijeke. Želimo ponavljati faze utakmice u kojima smo bili dobri i pokušati biti još i bolji.'

  • +5
Gorica - Hajduk, 32. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Gorica se s novih šest bodova opet uključila u Borbu za peto mjesto i Europu, ali trener ne želi da se njegova ekipa opterećuje stanjem na tablici, već igrom.

'Ne razgovaramo o Europi. Već se ponavljam, ali nije to do nas, već je to do ekipa koje su ispred nas. Nije na nama da se fokusiramo na tablicu, već na to kako igramo. Ako budemo igrali dobro, pobjede će doći, a onda će doći i stanje na tablici kakvo želimo', zaključio je Dambrauskas.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Istra se bori za ostanak, svaki je bod važan, a jasno je to i treneru Ivanu Prelecu.

'Gorica je jedna od najstabilnijih momčadi u Hrvatski telekom Prvoj ligi, jako je dobro izbalansirana te u kontinuitetu održava rezultatski finu situaciju. U dobroj su formi, što potvrđuju tri pozitivna rezultata u srazu s najjačim momčadima lige, zahvaljujući kojima još uvijek gaje nadu da mogu izboriti jednu od pozicija što vode u Europu. Motivacije im neće nedostajati, kao ni samopouzdanja', kaže Prelec i zaključuje:

  • +4
NK Slaven Belupo - NK Istra 1961, 32. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'No, mi smo pokazali da na Drosini možemo igrati sa svakim i to je ono što trebamo pokušati ponoviti od prve minute. Prvi preduvjet koji moramo ispuniti je da budemo na svom maksimumu, jer jedino će se u tom slučaju i nas danas nešto pitati.'

Od 21.05 sati igraju se dvije utakmice. Lokomotiva koja se bori za Ligu prvaka u Kranjčevićevoj dočekuje zaprešićki Inter.

'Izvrsno je pogledati stanje na tablici, dati ćemo sve od sebe da tako i ostane. Svi smo željni dokazivanja, nemamo pritisak, borba za drugo mjesto nam je samo veliki motiv', kazao je veznjak 'lokosa' Kristijan Jakić uoči utakmice s Interom i dodao:

'Svaka utakmica do kraja je izazov, trebamo biti maksimalno fokusirani i predani, nikako ne smijemo nikoga podcijeniti, ali isto tako nikoga se bojati. Nećemo imati laku utakmicu, svaka utakmica je zahtjevna. Interu su bodovi važni kao i nama. Očekujem pravu natjecateljsku utakmicu, ali što je i najvažnije, našu pobjedu!'

  • +4
Lokomotiva - Varaždin, 32. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Zanimljivo će biti u Varaždinu gdje se igra 'susjedski derbi' Varaždina i Slaven Belupa (Arenasport 1).

'Uvijek su to zanimljive utakmice s dragim susjedima iz Koprivnice. Slaven Belupo je odigrao fantastičnu utakmicu protiv Istre, sigurno je u dobrom raspoloženju i nema sumnje da vidi svoju šansu za osvajanje bodova i u Varaždinu', kazao je trener Varaždinaca Samir Toplak i dodao:

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

'Pokušat ćemo odigrati rasterećenu utakmicu da budemo hrabri, da imamo više rizika prema naprijed, a radimo sve u ova tri dana da igrače maksimalno regeneriramo. Slaven Belupo je jako automatizirao sustav, dobro djeluju, stvara im se malo prilika i izuzetno su opasni u prekidima. Naprijed imaju Krstanovića, koji realizira prigode kada je najpotrebnije i to je ekipa koja je najiskusnija u ligi. Kompletna njihova igra polazi ako dozvoliš igrati Bačelić Grgiću i svaka momčad ima ogromnih problema ako on razigra ekipu i morat ćemo uvijek biti blizu igrača i agresivni u veznom redu.'

  • +5
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Varaždin - Istra 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trener 'farmaceuta' Tomislav Stipić oprezan je uoči gostovanja u Varaždinu.

'Sudeći po regionalnoj blizini, prošlosti koja nas spaja i velikom broju igrača koji su igrali za oba kluba čeka nas derbi. Ozbiljna je utakmica pred nama, ni Varaždin ni mi nismo još uvijek teoretski osigurali ostanak u ligi. Ipak, mislim da smo prilično sigurni i bez pritiska i nadam se da će to značiti da ćemo uživati u jednoj zanimljivoj utakmici. Očekujem publiku u velikom broju. Subota, devet sati, reflektori, šarm, naboj… Sve u svemu, pred nama je jedan lijep derbi u Varaždinu koji će nam oduzeti cijelu energiju i fokus ako želimo doći do cilja', razmišlja trener Slaven Belupa i zaključuje:

'Momčadi koja bodove osvaja u nizu trebaju se mnoge stvari poklopiti. Trebaju napraviti dobar posao tijekom tjedna u pripremi utakmice, a onda i na samoj utakmici. Oni očigledno to rade i zbog toga zaslužuju respekt i mi im čestitamo na tome. Naravno, sva moja energija usmjerena je na moju momčad i mi im sigurno nećemo poklanjati ništa.'

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Istra 1961-Gorica18:55
Varaždin-Slaven Belupo21:05
Lokomotiva-Inter Zaprešić21:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb32244476
2.Lokomotiva32176957
3.Osijek321511656
4.Hajduk321661054
5.Rijeka321571052
6.Gorica3212101046
7.Slaven Belupo32971634
8.Varaždin32691727
9.Istra 196132581923
10.Inter Zaprešić32382117

Sljedeće utakmice

5.7.Hajduk-Osijek
5.7.Rijeka-Dinamo Zagreb
10.7.Gorica-Varaždin
11.7.Inter Zaprešić-Rijeka
11.7.Osijek-Istra 1961