gradski derbi

'Lokosi' imaju idealnu priliku pokazati Dinamu da mu više nemaju namjere biti saveznici

25.08.2018 u 14:46

Bionic
Reading

Ove subote u 5. kolu HT Prve lige nogometaši Dinama i Lokomotive (Arena Sport 3, 21 sat) borit će se za prvo mjesto na ljestvici, a ako gosti trijumiraju na Maksimiru bit će im to treća pobjeda u nizu u gradskom obračunu i potvrda da nisu tu da bi poslužili 'modre' kompletom od 12 bodova...

Nakon impresivne pobjede u derbiju protiv Osijeka i obećavajućih 1:1 u Bernu, pred Nenadom Bjelicom i njegovim nogometašima novi je ozbiljan izazov ove subote.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo, Lokomotiva - Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo će na Maksimiru pokušati nastaviti uspješnu seriju u gradskom derbiju protiv 'lokosa', a ono što se u prošlosti činilo kao sigurna pobjeda najuglednijeg zagrebačkog kluba u posljednje vrijeme pretvorilo se u njihovu noćnu moru.

HT PRVA LIGA

Gdje gledati gradski derbi Dinama i Lokomotive?

Dvoboj 5. kola HT Prve lige između Dinama i Lokomotive možete gledati na vašem MAXtv-u, na kanalu Arena Sport 3 s početkom u 21 sat.

Naime, Lokomotiva je trijumfirala u posljednja dva susreta, zadavši kobne udarce Cvitanoviću i Jurčeviću prošle sezone, a eventualna treća pobjeda u nizu potvrdila bi da ovaj klub nema namjere služiti svog 'starijeg brata'.

Dinamo - Lokomotiva 1:4 (25. kolo 2017./18., 10.3.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Do procvata 'lokosa' došlo je pod vodstvom odličnog 41-godišnjeg stručnjaka Gorana Tomića koji ove sezone ima tri pobjede i remi na Poljudu, a ako ponovo uzme mjeru 'modrima' zasjest će sa svojim mladim zvijezdama i veteranom Krstanovićem na vrh ljestvice HT Prve lige.

'Trener Tomić nas je odlično posložio i zato nam se to vraća kroz dosadašnje rezultate. Nije mala stvar imati niz od 12 utakmica bez poraza, i to 10 pobjeda i 2 remija. Što se tiče plasmana, treba ostati skroman no isto tako vjerujem da ćemo se boriti za prvo mjesto,' izjavio je brzonogi Liam Kastrati uoči susreta pa i dodao:

'Gostujemo na Maksimiru, sigurno će biti teška utakmica, jer zna se tko je Dinamo. No mi ćemo dati sve od sebe kako bi odigrali najbolje što znamo i kako bi ostvarili dobar rezultat.'

Misli Bjelice i njegovih nogometaša bit će okrenute prema dvoboju s Young Boysom u utorak, bit će opet mnogo rotacija u sastavu, što je dodatni adut za Tomića i 'lokose' koji bi mogli Dinamu zaista zagorčati život u ovom gradskom derbiju te jednom za svagda utišati one koji tvrde da je njihov klub stvoren kako bi 'modrima' podario 12 sigurnih bodova svake sezone...