SUPERSPORT HNL

Lokomotiva u završnici slomila Šibenik kojemu prijeti preuzimanje začelja

21.04.2023 u 18:02

Bionic
Reading

Nogometaši Lokomotive u prvoj su utakmici 30. kola SuperSport HNL-a kao domaćini na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladali Šibenik sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Indrit Tuci (80)

Lokomotiva je tijekom čitavog susreta bila aktivniji suparnik no nije uspijevala stvoriti veliki broj prilika. Štoviše, u prvom poluvremenu jedinu prijetnju predstavljao je udarac Kačavende s više od 20 metara koji je završio u bloku Araija, promijenio smjer, uhvatio Rogića na krivoj nozi, ali lopta je prošla pored vratnice.

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Šibenik, u 58. minuti Špeljak je odlično primio loptu u kaznenom prostoru domaćih, pričekao suigrače koji su potom zakompicirali akcijupa kad je lopta ponovno stigla do njega Špeljak je uputio odličan udarac sa 15-ak metara no Čavlina je bravurozno izbio loptu koja je išla pod samu gredu.

  • +4
Lokomotiva - Šibenik, 30. kolo, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

A onda je na scenu stupio Tuci, napadač Lokomotive koji je ušao s klupe. On je u 73. minuti promašio vrata iako je bio neometan na tri metra od gola, njegov pokušaj glavom u padu u toj je situaciji pogodio vanjski dio mreže.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No, u 80. minuti Tuci je ponovno pucao glavom u padu, ovoga puta sa šest metara i svladao je Rogića. Prethodno je Milićević uputio centaršut s lijeve strane kojega je Šotiček preskočio i tako zbunio gostujuću obranu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ovom pobjedom Lokomotiva je skočila na šesto mjesto sa 37 bodova, koliko imaju i sedma Istra 1961 te osmi Slaven Belupo, dok je Šibenik i dalje deveti sa 24 boda, jednim više od posljednje Gorice.

Na vrhu je Dinamo sa 66 bodova, 12 manje ima drugi Hajduk.

Više pročitajte na SofaScore OVDJE.