ZELENIKA OBRANIO PENAL

Lokomotiva prekinula crni niz, Dragovoljac ostao na dnu

29.03.2014 u 21:09

Bionic
Reading

U jedinom subotnjem ogledu MAXtv Prve lige Lokomotiva je na Maksimiru svladala Hrvatski dragovoljac rezultatom 2:1 (1:0) i tako se vratila u 'europsku zonu'


Lokomotiva je u proteklih pet kola uzela samo jedan bod, no i toj je neobičnoj seriji morao doći kraj. Prva naznaka došla je već u četvrtoj minuti kada je gol gostiju 'otključao' Mario Šitum. Udarac desnicom obranio mu je Čović, no iz odbijanca je spretno pucao lijevom i proslavio svoj peti prvenstveni gol sezone.

Dragovoljac je prijetio solidnim udarcima, a kapetan Lokomotive Tomislav barbarić uzvratio je pogođenom sttivom iz slobodnog udarca uoči isteka prvog dijela.

Nastavak je počeo dosuđenim kaznenim udarcem za goste, no udarac Stipe Bačelića Grgića sjajno je obranio Zelenika i ostavio vodstvo svojoj ekipi. Na 2:0 je u 73, povisio Ante Budimir da bi tri minute prije kraja Bačelić Grgić lijepo izvedenim slobodnjakom pogodio za konačnih 2:1.

Dragovoljac je ponovno ostavio sasvim solidan dojam, no ponovno su ostavili bodove i tako su propustili napustiti dno ljestvice. Lokomotiva je ovom pobjedom vratila četvrto mjesto, a oba suparnika s inetersom će pratiti posljednji dvoboj 28. kola u kojemu se u koiprivnici susreću slaven Belupo i Split. Domaćin je konkurent 'dragovoljcima0 u borbi za ostanak, a Split je i jedini konkurent za posljednje mjesto koje vodi u europsko natjecanje iduće sezone.