Bomba s Kajzerice

Lokomotiva ostaje bez trenera; Goran Tomić dobio ponudu koju ne može odbiti, a već je poznato i tko će ga naslijediti

09.01.2021 u 08:30

Bionic
Reading

Goran Tomić odlazi u kineski Guangzhou City, a na njegovo mjesto u Lokomotivi trebao bi stići Jerko Leko

Goran Tomić više nije trener Lokomotive, barem ako je vjerovati kineskim medijima koji su se raspisali o tome kako još jedan Hrvat dolazi u tamošnju ligu. Tomić, koji je s Lokomotivom prošle sezone napravio pravo čudo, a od ranije je poznat Kinezima jer je tamo radio u nekoliko kluubova, sada bi trebao preuzeti Guangzhou City.

Tomić je već neko vrijeme velika želja klupskih čelnika koji su ga dugo nagovarali, a sada su ga izgleda uspjeli slomiti. Kineski mediji pišu kako je sve već dogovoreno i da će kroz nekoliko dana Tomić stići u Kinu i preuzeti svoj novi klub. Hrvatski je stručnjak trenutno u Medulinu na pripremama s Lokosima, a već danas navodno kreće prema Zagrebu, a onda i prema svojoj novoj destinaciji gdje ga već čekaju Ivan Leko i Slaven Bilić pa ćemo imati i hrvatske dvoboje u Superligi.

Poznato je i tko će ga naslijediti na Kajzerici. Čelnici Lokomotive kao njegovog nasljednika vide Jerka Leku koji je nedavno preuzeo Hrvatski dragovoljac. Bez obzira na to, Lokomotiva već neko vrijeme priprema Leku za ovaj posao. Nekadašnji hrvatski reprezentativac je četiri godine vodio juniore Lokosa, a onda je u Dragovoljac otišao kako bi skupio seniorsko iskustvo. S njima je prošao tek dio priprema, a već se vraća na Kajzericu.

Lokomotiva je, nakon fantastične prošle sezone i drugog mjesta u HT Prvoj ligi, a onda i rasprodaje svih važnijih igrača, nakon prvog dijela nove sezone na osmom mjestu s 12 bodova iz 14 odigranih utakmica. Iznad njih je Šibenik s bodom više iz jednako utakmica, dok je iza Varaždin sa 12 bodova, ali iz 16 utakmica, te Istra 1961 koja je odigrala tek 12 utakmica i skupila devet bodova.

Pogledajte još jednom najbolje golove 16. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.