buđenje u 7 i onda...

[VIDEO/FOTO] Nikica Jelavić otkrio je zašto je otišao iz reprezentacije, ali i što su igrači zamjerali tadašnjem izborniku Niki Kovaču

07.01.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 35-godišnji Nikica Jelavić još uvijek je aktivan na nogometnim terenima. Kao igrač u Lokomotivi, ali i kao 'prijatelj kluba' u hrvatskom drugoligašu, Rudešu

Iako je još uvijek aktivan, Nikica Jelavić kao da podvlači crtu pod svoju igračku karijeru, koja je započela u GOŠK-u iz Gabele.

Igrao je potom ovaj stasiti napadač za Neretvu, splitski Hajduk, Zulte Waregem, bečki Rapid, Glasgow Rangers, Everton, Hull City, West Ham United, Peking Renhe, Guizhou Zhicheng te sada i za zagrebačku Lokomotivu.

Za 'lokose' je odigrao tek osam minuta u dvije utakmice, ali vjerujemo da bi u proljetnom dijelu sezone, nakon odrađenih priprema, ipak mogao biti konkretnije napadačko rješenje u momčadi Gorana Tomića.

Naravno, igrao je Nikica Jelavić i u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, u kojoj je odigrao 36 utakmica te dao šest golova. Jelavić je za A selekciju debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Katara 8. listopada 2009., a prvi pogodak zabio je u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke. Za Hrvatsku je nastupao na Europskom prvenstvu 2012. gdje je zabio i jedan pogodak Irskoj, a bio je član reprezentacije i na SP-u 2014. godine. U listopadu 2014. Jelavić je odlučio otići u reprezentativnu mirovinu.

U velikom intervjuu za klupsku stranicu Evertona, između ostalih dotaknuo se svog rastanka od reprezentacije. I nije se skrivao iza ničijeg imena, već je glasno i jasno rekao što mu je jako smetalo.

Naime, u to vrijeme reprezentaciju je vodio Niko Kovač.

'Imali smo mladog trenera (op.a. Niku Kovača), i on je sve promijenio. Tjelesna masnoća provjeravala se svaki dan u 7 sati. Svi smo mislili: 'Ma daj, pa ne radimo ovo u reprezentaciji'. Nisam se svađao s njim, ali imali smo rasprave i na kraju sam otišao. Ne žalim zbog toga i danas nemam nekih problema s njim', pojasnio je Jelavić.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +11
Lokomotiva - Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL