MARIO TOKIĆ:

'Lokomotiva nije primila gol u Europi, prvi put u povijesti!'

21.07.2016 u 21:27

  • +5

Europska liga, 2. pretkolo: Lokomotiva - Rovaniemi

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić

Bionic
Reading

Trener Lokomotive Mario Tokić zadovoljan je uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv Rovaniemija, a posebno činjenicom da Lokomotiva po prvi put u svojoj povijesti u Europi nije primila pogodak...

Zagrebački klub odradio je odličan posao u uzvratu 2. pretkola Europske lige. Golovima Fiolića i Marića s visokih 3:0 slomljen je RoPS Rovaniemi, a 'lokosi' su se prvi put u svojoj povijesti plasirali u treći krug kvalifikacija u drugom po snazi europskom natjecanju, na oduševljenje trenera.

'Čestitao bih svojim igračima i ljudima koji su ovih zadnjih godina stvarali ovaj klub. Ovaj prolazak dalje je zasluga svih tih ljudi. Lokomotiva je u zadnje četiri godine prisutna na europskoj sceni, a sada smo napravili još jedan iskorak. Nadam se da na ovome nećemo stati, ali ovo je već sada jedan odličan rezultat. Svi moramo biti sretni zbog toga,' izjavio je Mario Tokić nakon uvjerljive pobjede protiv Finaca pa se osvrnuo na samu utakmicu:

'Mislim da smo od početka nametnuli neki svoj ritam. Zbog promašenog jedanaesterca nismo izgubili glavu, ostali smo mirni. Nije bilo lako igrati protiv tako iskusne ekipe, veseli me to što nismo primili gol. Nakon dugo vremena, prvi puta u povijesti u europskim utakmicama.'

U sljedećem kolu Lokomotiva će igrati protiv ukrajinske Vorskle.

'Tehnički su jaki, sigurno iskusniji od nas, ali mi se ni u kojem slučaju ne mislimo predavati,' zaključio je strateg Lokomotive koji zasad vrlo dobro vodi svoju momčad.