Pohod na Ligu prvaka

Lokomotiva kreće po povijesnu priliku da osvoji 18 milijuna eura; evo gdje možete gledati dvoboj Zagrepčana s Austrijom Beč

26.08.2020 u 09:31

Bionic
Reading

Lokomotiva će danas u 19 sati u Kranjčevićevoj ugostiti bečki Rapid, a tu utakmicu možete pratiti na programu Arenasport 2

Hrvatska zahvaljujući dobrim Dinamovim nastupima u Europi, a ponajviše europskom proljeću i igranju osmine finala Europske lige prije dvije sezone dobila pravo da ima dva predstavnika u Ligi prvaka. Naravno, oba moraju potvrditi to pravo kvalifikacijama.

Osim Dinama koji je još jednom pokazao da je najbolja ekipa u Hrvatskoj i već tradicionalno osvojio prvo mjesto, drugo mjesto je, pomalo iznenađujuće, osvojila Lokomotiva koju je mladi šibenski stručnjak Goran Tomić potpuno preporodio. Kruna njegovog rada su kvalifikacije za Ligu prvaka. Prođu li sve prepreke i uđu li u Ligu prvaka, na račun Lokomotive će sjesti više od 18 milijuna eura.

''To bi stvarno trebalo biti čudo, ali treba biti realan. Odlazi nam najjači dio ekipe i trebamo se prvo pojačati. Teško je sada govoriti o tome dok ne vidimo kojim ćemo kadrom raspolagati. No uvjeren sam da ćemo pronaći prava pojačanja', rekao nam je Tomić u razgovoru početkom kolovoza.

Lokomotivu je u međuvremenu napustilo dosta igrača, a najviše boli to što su ostali bez nositelja igre poput Lirima Kastratija, Mytra Uzunija, Kristijana Jakića i sličnih igrača. Stigla su pojačanja, no i njima će trebati neko vrijeme da se poslože i počnu igrati prepoznatljivu igru s potpisom Gorana Tomića. Prva prepreka Lokosima je Rapid s kojim igraju danas u 19 sati.

'Naša je prednost to što se igra jedna utakmica i to bez gledatelja. Kad bi se igralo još u Kranjčevićevoj, to bi bilo super. No kada se uopće Lokomotiva stavi u kontekst s Bešiktašom, Viktorijom Plzen, PAOK-om i ostalim velikim klubovima, onda je jasna razlika. Ove godine imali smo budžet od 37 milijuna kuna, a Hajduk ima 160 milijuna ili ne znam koliko. Mi smo tu već napravili velike stvari s tri do četiri puta manjim budžetom od konkurencije', govorio nam je Tomić početkom mjeseca.

U međuvremenu znamo da se igra u Kranjčevićevoj i da je protivnik bečki Rapid. Austrijanci su favoriti, ali nisu neprelazni.

'Ova utakmica znači igranje Europske lige tako da je stvarno velik ulog i sigurno je da će i oni sa svoje strane napraviti sve do prođu. No, isto tako i mi imamo svoju računicu i znamo što nam to donosi', rekao je Tomić u najavi utakmice pa dodao:

'Ako gledamo realno i objektivno stanje ove dvije ekipe, realno je da su oni favoriti. To je ekipa koja ima puno veći budžet od našega i nisu imali nikakvih velikih problema što se tiče prijelaznog roka za razliku od nas. Mi smo u jednom stanju koje je neusporedivo drugačije od onog od prije tri tjedna i zbog tih objektivnih razloga je Rapid favorit.'

Ipak, povijesnu priliku ne planira propustiti.

'Ne pobjeđuju uvijek favoriti u utakmicama i puno puta se dogodi neko nogometno čudo. Spremni smo to čudo i ostvatiti', zaključio je trener Lokomotive.

Povijesni susret Lokomotive možete gledati na programu Arenasport 2 s početkom u 19 sati.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.