NEDODIRLJIV

Loebu osmi put zaredom pobjeda u Argentini

05.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Deveterostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Loeb pobjednik je Argentinskog relija, pete dionice od 13 stanica ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva (WRC)...

Loeb je poslije dva dana zaostajao više od 16 sekundi za sunarodnjakom i imenjakom Ogierom u Volkswagenu, no, mlađi je Francuz u sedmoj etapi napravio pogrešku, a u osmoj mu je pukla guma i njegova se prednost pretvorila u zaostatak od 39.8 sekundi uoči završnog dana.

Ista je do kraja četverodnevnog Argentinskog relija dodatno narasla (55 sekundi), te je Loeb ostvario drugu ovosezonsku pobjedu. Podsjetimo, Loeb je ove sezone odlučio propustiti većinu relija i voziti samo određene. Prethodno je ove sezone slavio u Monte Carlu.

Bila je to osma uzastopna pobjeda Loeba u Argentini i 78. u karijeri.

'Prepun sam emocija, jer sam ostvario pobjedu na jednoj od najtežih relija na svijetu. Jako sam sretan,' rekao je kratko nakon utrke Loeb.

Drugo je mjesto u konačnici osvojio spomenuti Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R), dok je treće, zahvaljujući pobjedama na sve četiri završne etape, uzeo Finac Jari-Matti Latvala (Volkswagen).

Ogier je u ukupnom redoslijedu dodatno povećao prednost ispred Loeba (54 boda), koji je pak skočio na drugo mjesto zahvaljujući slabijem plasmanu (šesti) Mikke Hirvonena.

Argentinski reli, konačni poredak:

1. Sebastien Loeb (Fra / Citroën) 4h35:56.7

2. Sebastien Ogier (Fra / Volkswagen) +0:55

3. Jari-Matti Latvala (Fin / Volkswagen) +2:00.8

4. Novikov (Rus / M-Sport Ford) +2:36.7

5. Neuville (Bel / Ford Fiesta) +4:40.5

Ukupan poredak:

1. Ogier (Fra) 122 boda

2. Loeb (Fra) 68

3. Hirvonen (Fin) 57