KRAJ U DRUGOM KOLU

Ljubičić poražen u dramatičnom meču

04.02.2010 u 16:53

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić poražen je u drugom kolu PBZ Zagreb Indoorsa nakon više od dva i pol sata borbe protiv Slovaka Lukasa Lacka 7:6(3), 5:7, 7:6(5)

Samo dva kola trajao je Ivan Ljubičić na zagrebačkom turniru. Naime, u prvom međusobnom ogledu protiv Ljube bio je bolji slovački tenisač i 72 igrač svijeta Lukaš Lacko. U meču koji je trajao dva sata i 37 minuta Slovak je pokazao ono malo više, što je bilo dovoljno da dramatičan meč preokrene na svoju stranu.

U dvoboju sa 22-godišnjim Lackom 30-godišnji Ljubičić imao je 18 as-servisa, ali i šest dvostrukih pogrešaka, a izgubio je iako je Slovak iskoristio samo jednu od ukupno devet lopti za obrat na njegov početni udarac.

Prvi set koji je pripao Lacku odlučen je u tie-breaku, da bi u drugom Ljubičić jednom izgubio servis, ali zato dva puta oduzimao svom protivniku i tako osvojio drugi set 7:5. Nažalost, u trećem set ponovila se priča iz prvog te se ponovno sve rješavalo u tie-breaku koji je nakon puno drame i borbe opet dobio slovački tenisač, te se na kraju zasluženo plasirao u četvrtfinale zagrebačkog turnira.

Ljubičić je osvojio Zagreb 2006, a još u dva navrata (2007, 2008) je igrao finale.

Nakon meča Ljuičić je rekao:

'Nisam igrao loše, ali on je bio odlučniji na važnim poenima i pobijedio. Da je to u tenisu moguće ovaj bi meč završio neriješeno. Mučio sam se sa servisom, lopte su čudne. Razočaran sam, ali on je vrlo kvalitetan igrač sa puno samopouzdanja.'