AUSTRALIAN OPEN

Ljubičić lako, Karlović napokon srušio Stepaneka

18.01.2010 u 09:01

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić s lakoćom se plasirao u drugo kolo prvog grand slam turnira u ovoj godini – Australian Open – pobijedivši na startu 16-godišnjeg domaćeg tenisača Jasona Kublera 6:1, 6:2, 6:2. Svoj put na Australian Openu pobjedom je započeo i Ivo Karlović koji je napokon uspio pobijediti Čeha Radeka Stepaneka 2:6, 7:6(5), 6:4, 3:6, 6:4

Od pet hrvatskih tenisača koji nastupaju u Melbourneu na Australian Openu prvi je na teren izašao Ivan Ljubičić. Na startu ga je čekao mladi Australac koji je dobio pozivnicu za turnir Jason Kubler.

Ljubo je pokazao svom suparniku da mora još 'puno jesti' da bi se nadmetao s boljim tenisačima, dopustivši mladom Kubleru da osvoji tek pet gemova u sva tri seta. U meču u kojem nije bilo nikakve rezultatske neizvjesnosti Ljubičić je u sat i pol igre slavio s uvjerljivih 6:1, 6:2, 6:2.

Nakon što je Ljubičić rutinski odradio posao protiv mladog Australca, na teren je izašao Ivo Karlović koji je igrao protiv Stepaneka kojeg do današnjeg ogleda nikad nije pobijedio. No, svakoj seriji dođe kraj, pa je tako u njihovom četvrtom međusobnom ogledu uspio napokon pobijediti nezgodnog češkog tenisača nakon teške i mukotrpne borbe 2:6, 7:6(5), 6:4, 3:6, 6:4.

Kiša i teška borba obilježile su ovaj ogled koji je igran u pet setova. Iako je početak meča nagovještavao već otprije poznat scenarij, 'div sa Šalate' nije se predavao, te je uspio osvojiti drugi, a zatim i treći set. U petom setu Stepanek se pokazao kao bolji, no zato je u posljednjem petom Karlović uspio doći do slavlja nakon što je pri vodstvu 5:4 uspio oduzeti servis svom protivniku i doći do zaslužene pobjede.