KAŽU - NIJE ČLAN KLUBA

Ljubičić istjeran s igrališta na Kantridi

20.07.2009 u 19:22

Bionic
Reading

Iako je svojevremeno bio treći tenisač svijeta, a na svojoj listi trofeja i osvojeni Daivis kup, Ivan Ljubičić nije smio trčati po tartan stazi Rijekina igrališta na Kantridi. Zbog nerazumijevanja djelatnika 'Rijeka sporta' Ljubičić je morao trčati po parkiralištu stadiona Kantrida, gdje je od 16. srpnja na snazi novi režim

Prema pisanju Novog lista, Ivan Ljubičić želio je dio pripremama za nastavak sezone, u kojem istodobno lijeći ozlijeđeni gležanj, odraditi i u Rijeci. No, nekadašnji broj tri, koji se pod paskom svojeg španjolskog kondicijskog trenera Salvadora Sose pokušava spremiti za nastup na 20. izdanje Studena Croatia Opena, naišao je na neočekivanu prepreku na Kantridi. Umjesto na mekšem tartanu, trenirao je na – parkiralištu!

'Pokušali smo ući na tartan stazu, ali to nije bilo moguće, sva vrata su bila zatvorena. Prebacili smo se na pomoćni teren. No, došao je redar Dragan Perišić, koji nam je rekao da ne možemo koristiti teren budući da nismo članovi HNK 'Rijeke' ili AK 'Kvarnera', uz dodatak da se nemamo ni kome javiti budući da nismo članovi tih klubova!

Budući da koristi usluge 'Scipiona' za rehabilitaciju lijevog gležnja, ali i njihovu teretanu, trkački dio priprema Ivan je do sada uvijek bez problema odrađivao na Kantridi. No, od 16. srpnja tamo je na snazi novi režim.

'S obzirom na novi travnjak na stadionu Kantrida, uvedena su nova pravila', Novom listu potvrdio je Mile Simunić, voditelj stadiona na Kantridi, zaposlenik Rijeka sporta, i dodaje kako se trenira po posebno utvrđenom rasporedu koji vrijedi za atletičare, veterane, suce. Ipak, pošto je u pitanju Ivan Ljubičić, naglašava, ispričava se u svoje ime, jer sve bi bilo riješeno da se najavio.

Sve se moglo riješiti u pet minuta, ali Ljubičića zaštitar nije prepoznao niti uputio voditelju. Tako je osvajač olimpijske bronce u Ateni i Davis Cupa 2005. godine sprintao po parkiralištu ispred stadiona.

'Srećom, nije bilo gužve', rekao je Ivan Ljubičić, koji nije od svega želio raditi dramu.