TENISKI KIDS DAY

Ljubičić i mladi s animiranim zvijezdama oduševili djecu

07.02.2013 u 14:14

Bionic
Reading

Svaki ATP turnir u obliku dječjeg dana ima i svoju veselu stranu, a PBZ Zagreb Indoors ove je godine došao u sam svjetski vrh po broju dječice koje su došli vidjeti svoje junake s reketima i njihove animirane pomoćnike

Već pola sata prije zakazanog termina 'dječjeg dana' na zagrebačkom Indoorsu na tribinama se skupilo više od stotinu djece. Čilić, Haase i društvo zagrijavali su se za današnje mečeve osmine finala ovdašnjeg ATP turnira, a djeca su iz neposredne blizine stvarala nove sportske junake.

Kada je počelo, teren se ubrzo posve napunio djecom i sreća je da su organizatori predvidjeli četiri igrača koji su zabavljali mlade tenisače i slučajne namjernike. Osim legendarnog Ivana Ljubičića, loptice su prebacivali i Mate Pavić, Dino Marcan, te Filip Veger koji je baš prošloga vikenda prošao kvalifikacije i ovdje odigrao prvi ATP meč u svojoj mladoj karijeri. Većina mladih su tenisači na počecima svojih sportskih priča, a za one bez reketa bili su zaduženi šegrt Hlapić i njegova ljupka Gita koji 'slave svoj 100. rođendan'.

Nakon događanja sponzora dječica su prebačena u hodnik Ledene dvorane Doma sportova gdje su uživala u besplatnim Hippovim slatkišima i improviziranom igralištu. Ljubičić je došao opasno blizu muskulfibera od autograma i saginjanja za slikanje, a svoj djelić zvjezdanog statusa zadržale su i lutke animiranih heroja koji su činili okosnicu štanda Dječje televizije.

Divno događanje potrajalo je oko sat vremena, nakon čega su oni malo veći (koji su u stanju mirno gledati meč) otišli u dvoranu pogledati dvoboj Haasea i Kližana, dok su ostali, prepuni dojmova, krenuli kućama. Tenis je danas dobio brojne nove zaljubljenike, teško je pronaći bolji način za dugoročno građenje statusa ovoga sporta i budućnost ATP Zagreb Indoorsa koji je ove godine napravio vidljiv pomak  u dovođenju teniskih škola na tribinu, što je bilo jasno ocrtano lijepo popunjenim tribinama već drugog dana turnira.

Kids day se nastavlja programom i u večernjem terminu, a u petak je na turniru također tradicionalni 'Ladies day' koji damama svih uzrasta omogućava besplatan ulaz na možda i najatraktivniji dan - onaj u kojemu su na rasporedu četvrtfinala.