NOĆNI RASPLET

Ljubičić bez drugog kola u Marseilleu

17.02.2009 u 09:32

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se plasirao u 2. kolo ATP turnira u Marseilleu. U dvoboju 1. kola svladao ga je osmi nositelj, Španjolac Feliciano Lopez sa 3:6, 6:4, 7:5

Kasnovečernji početak dvoboja u Marseilleu između našeg Ivana Ljubičića i Španjolca Feliciana Lopeza očito je više štetio našem igraču. Na teren su izašli tek u 23 sata. Početak meča davao je nadu u to da bi Ivan mogao proći u drugo kolo. U prvom setu posve je dominirao, odmah je stigao do breaka za 2:0 i spasio dvije break-lopte, što ga je dovelo do 3:0. Do kraja seta rutinski je održavao prednost. Drugi set bio je izjednačeniji, a raspleo se tek na kraju. Nažalost, na štetu našeg tenisača.

Kod 5:4 Lopez dolazi do tri break-lopte, Ljubičić na prvu set-loptu radi prvu dvostruku servis pogrešku u meču i Lopez uzima set sa 6:4.

Treći set donio je pravu dramu. Kod 4:3 Ljubičić je izgubio servis, a Španjolac je servirao za meč. No, Ivan je stigao do dvije break-lopte (15:40), od kojih jednu koristi i opet se vraća u meč. Međutim, rasplet je bio prebrz. Na 6:5 Lopez ima dvije meč-lopte. Ivan ih spašava, ali treću ipak nije uspio.