NEUSKLAĐENA PRAVILA

Liverpool iskoristio štos i 'ukrao' Barceloninog dragulja

22.07.2013 u 14:30

Bionic
Reading

Trener Liverpoola Brendan Rodgers osigurao si je potencijalno sjajno napadačko rješenje za budućnost postigavši dogovor s najtalentiranijim igračem kadeta Barcelone Sergijem Canosom

Liverpool je vrlo blizu dogovora sa 16-godišnjim Sergijem Canosom koji kotira kao jedan od najtalentiranijih Španjolaca. Dakle, i Europljana. Tek mu je 16 godina i upravo je ušao u dob gdje Barcelona i ostali Španjolci mogu samo računati na odanost svojih produkata.

Tada tim igračima, naime, engleski klubovi prema svom zakonu smiju ponuditi profesionalne ugovore dok Španjolcima zakon onemogućava profesionalne ugovore s djecom mlađom od 18 godina. Nepošteno? Naravno. Nemaju samo Španjolci takav problem, niti Lazio se nije mogao 'obraniti' od Manchester Uniteda kada je Ferguson dovodio Federica Machedu. Englezi imaju i više novca i zakone usklađene s radikalnim kapitalizmom i dok je tako nastavit će harati na tržištu spretnih dječjih nogu.

Canos je krilna špica koja operira po desnoj strani i karijeru će nastaviti (još nije potvrđeno, ali dječak se već slikao u novom dresu) u Liverpoolovom dresu, a u uzrastu U21, za koji se tek treba izboriti čeka ga sjajni trener Rodolfo Borrell koji je na Anfield došao upravo iz slavne Barcine akademije La Masije.