BOD PROTIV KAZANA

Livajin europski prvijenac za Inter

21.09.2012 u 08:10

Bionic
Reading

Iznenađujuće je Interov trener Andrea Stramaccioni postavio 19-godišnjeg Hrvata Marka Livaju kao usamljenog napadača pri Interovu domaćem dvoboju protiv kazanskog Rubina u srazu prvog kola H-skupine Europa lige

U remiju 2:2 mladi je hrvatski nogometaš iskoristio priliku za debitantski pogodak u Interovu dresu. Pogodio je u 39. minuti, glavom na asistenciju Estebana Cambiassa, pogodivši praznu mrežu nakon što je golman gostiju Rižikov izašao na asistenta.

Sjajne je prilike za pogodak Livaja imao još u 36. minuti glavom, kao i u 53. na lijepu asistenciju Antonija Cassana, koji je uz Brazilca Coutinha igrao iza Livajinih leđa. U oba je navrata 19-godišnji napadač bio neprecizan.

Gosti su inače dva puta vodili, drugi put pogotkom odličnoga venezuelskog centarfora Josea Salomona Rondona u 84. minuti. U drugoj minuti sudačke nadoknade krasnim je volejem na asistenciju Diega Milita, koji je nakon sat vremena igre zamijenio Livaju, konačan rezultat postavio Japanac Nagatomo.

Zadovoljan sam svojim nastupom, no sada se moramo okrenuti našoj sljedećoj utakmici, vrlo važnoj, protiv Siene. Jesam li uzbuđen zbog gola? Normalno da jesam. Kažete, skromno sam ga proslavio? Moj je posao zabijati golove, valjda se zato nisam osjećao neobično,' rekao je Livaja.