LINO OSVANUO NA STOTINU DJEČJIH CRTEŽA

Lino višebojac u OŠ Veli vrh Pula

23.11.2010 u 13:03

Bionic
Reading

Stakleni zidovi jedne od najljepših škola u Hrvatskoj, one na pulskom Velom vrhu u četvrtak, 18. studenog dobili su posebne ukrase. Šarena slova, raznobojni crteži, maštoviti plakati, unijeli su živost i radost u prostore nove škole podignute na zgarištu stare. Na crtežima je samo jedan lik - medvjedić Lino, ali u stotinu različitih akcija

Na jednom zabija gol, na drugom maše teniskim reketom, na trećem igra hokej, na četvrtom ima automobilističku kacigu na glavi, a na petom je Lino rukometaš s medaljom oko vrata. Nema sporta u kojemu Lino u mašti dječaka i djevojčica iz škole Veli vrh ne pobjeđuje, njegovi mišići su najjači, a pokreti najbrži.

Pa kada je maskota Lina kročila na parket prelijepe sportske dvorane začuo se veliki vrisak, a onda su mnogi pohrlili  potapšati omiljenog medvjedića i slikati se s njim. Lino je bio pravi junak, jer im je u goste doveo najpopularnijeg trenera u gradu Zorana Vulića koji je udahnuo novu svježinu NK Istra 1962. Zoran je zajedno s Linom pomagao malim višebojcima u osvajanju bodova u trčanju, skakanju u dalj, štafetama, junački je potezao uže, a njegovi savjeti o pucanju penala posebno su dobro došli djevojčicama koje su bile preciznije od svojih kolega iz razreda. I pobjednica Iva Vozila iz petog razreda poslušala je upute iskusnog trenera i negdašnjeg reprezentativca, pa je do postolja došla osvojivši 130 bodova. Kod dječaka se pak trebalo pomučiti za pehar, jer su čak trojica završila natjecanje sa 110 bodova. Bili su to Dino Radetić iz šestog, Marko Kontošić iz sedmog te Antonio Benčić iz osmog razreda koji su za pripetavanje odabrali košarku. Najsigurniju ruku imao je najmlađi Dino koji je pomalo u nevjerici pod kišom konfeta proglašen za pobjednika. Slast pobjede osjetila je i Karla Rojnić čiji je literarni rad proglašen najboljim.