NOVA SEZONA

Lino višebojac u OŠ Ljudevita Gaja u Novoj Gradiški

01.10.2010 u 16:20

Bionic
Reading

Bučno, veselo, razigrano uz najšire dječje osmijehe na svijetu započela je nova sezona Lino višebojca

Zabljesnuli su danima pripremani žuto-plavi kostimi, na licima su se našla pažljivo nacrtana srca i crveno-bijeli kvadratići, a frizure su krasili raznobojni sprejevi i vrpce. U gledalištu su se ljuljali ogromni dresovi i lutke s plavim perikama te šareni transparenti podrške razrednim predstavnicima. A tek vrisak koji se prolomio kada su predstavljeni gosti - proslavljeni vaterpolist Igor Hinić i finalista showa 'Hrvatska traži zvijezdu' Vilibald Kovač

Učenici OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške, koji su po treći puta mogli osjetiti čaroliju Lino višebojca, nadmašili su sami sebe. Potvrdili su da su s pravom odabrani za svečanost otvaranja pete serije Lino višebojca. 'Najbolji ste', rekao im je Igor Hinić poželjevši da, osim u navijanju, imaju odlične rezultate i u sportskim nadmetanjima. To je poslušao Toni Prpić koji je natukao čak 160 bodova i premoćno odnio pobjedu. No pravu vatru zapalila je Iskra Alasić koja je pobijedila u konkurenciji djevojčica i koja se okružena brojnim čestitarima jedva uspjela popeti na pobjedničko postolje. Radost pobjede podijelila je i s Larom Josipović koja je napisala najbolji rad na temu 'svijet po tvom' i koja je poželjela da krene Leoninim stopama.

Mala Leona, pobjednica cijele prošlogodišnje sezone višebojca, u svojoj je mašti poželjela da joj se dogodi čudo, a zapravo se htjela upoznati s Vilibaldom Kovačom. U njezinoj školi Vili joj je stisnuo ruku i samo za nju pjevao 'Purple Rain', uz veliki zbor svih učenika škole.