nedjelja, 18 sati

Lino Červar: Protiv Belgije igramo s pomlađenom reprezentacijom, stariji su dobili poštedu

15.06.2019 u 16:48

Bionic
Reading

U gradskoj vijećnici Grada Poreča, uoči utakmice Hrvatske i Belgije (nedjelja, 18 sati, dvorana Žatika), održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić i izbornik muške seniorske reprezentacije Lino Červar

'Veseli me što je rukometna reprezentacija ponovno u Poreču. podignuli smo našu suradnju na jednu veću razinu s obzirom da sada tijekom cijele godine imamo rukometne reprezentacije kod nas. Očekujem pobjedu sutra i pozivam sve da dođu sutra na utakmicu i podrže naše rukometaše', rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča.

'Mogu zahvaliti Poreču i gradonačelniku Peršuriću koji su nas tako lijepo ugostili. Ono što posebno moram istaknuti je i fantastična organizacija natjecanja mlađih dobnih kategorija. S natjecanja na koja smo odlazili iz Poreča, uvijek smo se vraćali s medaljom oko vrata. Protiv Belgije igramo s pomlađenom reprezentacijom, stariji su dobili poštedu zbog napornih sezona, ali to je ipak Hrvatska. Mi smo reprezentacija koja ima jedan kontinuitet i sutra ćemo pokazati da smo mi Hrvatska,' rekao je izbornik Lino Červar.

  • +29
Rukomet; Srbija - Hrvatska, kvalifikacije za EP, 11.4.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Uz izbornika Červara, posljednju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020, protiv Belgije, najavili su i reprezentativci David Mandić i Marin Šipić.

'Spremni smo, imali smo sastanak, analizirali smo ih i idemo po pobjedu sutra. Trener nas je upozorio da nema opuštanja, trebamo ozbiljno shvatiti Belgiju. Očekujemo navijače u velikom broju kao što je bilo i prošli put kad smo bili u Poreču,' izjavio je David Mandić.

'Pripremili smo se, iako fali nekoliko stožernih igrača, ali mislim da to ima i pozitivnih stvari jer smo priliku dobili mi mlađi. Naravno, mi se želimo pokazati i osigurati mjesto u reprezentaciji tako da sam siguran da će svatko od nas dati svoj maksimum i da bismo trebali pobjediti. Mislim da će biti ključno da se ne opustimo, da ih ne podcijenimo i za nas je bitno da pobijedimo. Očekujem još više navijača nego u Švicarskoj i da će biti još glasniji,' rekao je Marin Šipić.

Utakmica Hrvatske i Belgije na rasporedu je u nedjelju od 18 sati u dvorani Žatika.