tko će igrati?

Lino Červar na mukama; zbog ozljeda su za Euro upitni Duvnjak, Cindrić, Karačić i Musa

04.12.2019 u 09:55

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija 9. siječnja sljedeće godine igra prvu utakmicu na EP-u protiv Crne Gore. No, za izbornika Linu Červara nema dobrih vijesti jer iz dana u dan zbog ozljeda 'otpadaju' najvažniji igrači. Od ranije je ozlijeđen kapetan Domagoj Duvnjak, isto kao i Željko Musa, velikih problema ima Luka Cindrić, a sada mjesec dana pauze čeka i Igora Karačića

Do početka Europskog rukometnog prvenstva ostalo je nešto malo više od mjesec dana, a hrvatska reprezentacija bi s pripremama trebala započeti za petnaestak dana.

Prvu utakmicu na Euru igramo već 9. siječnja u Grazu protiv Crne Gore, ali pitanje je u kojem će uopće sastavu Hrvatska stići na natjecanje. Naime, samo mjesec dana uoči početka Eura izbornik Lino Červar se našao pred gotovo nepremostivim problemima. Ozljede su, po tko zna koji put, doslovno poharale našu reprezentaciju.

Kraj studenog prvo nije donio dobre vijesti iz Njemačke. Kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak zbog ozljede lista mora pauzirati najmanje mjesec dana! Ozljedu će vrlo vjerojatno sanirati, ali pitanje je u kakvom će se stanju priključiti pripremama koje će za naše rukometaše koji igraju u njemačkim klubovima biti izuzetno kratke, tek od 1. siječnja. Vremena za podizanje forme neće biti, a Duvnjak je naš stožerni igrač.

No, nesrećama tu nije kraj jer ozlijedio se i iskusni pivot Željko Musa, i njegov je nastup na EP-u upitan. No, 'na crti' imamo dovoljno kvalitetnih zamjena, pa bi izostanak našeg 'ministra obrane' nekako i 'pokrpali'.

Veći je problem na poziciji srednjeg vanjskog jer loše vijesti iz dana stižu na adresu Line Červara. Luka Cindrić ima problema, čekaju ga dodatne pretrage i pitanje je u kakvom je uopće stanju.

'Čuo sam se i s Cindrićem. Njega isto nešto boli, no ići će na detaljne preglede pa ćemo više znati', zabrinut je Červar kojeg bi ipak više trebala zabrinuti ozljeda Igora Karačića.

Popularni Kara je dobio udarac u rebra, obnovio je ozljedu koju je uspio sanirati početkom studenog. I sada je ponovno 'naletio'... Prema prvim vijestima iz Kielcea čeka ga barem mjesec dana oporavka, a to znači da bi se na vrijeme mogao priključiti pripremama reprezentacije. Pitanje je samo u kakvom stanju...

'Kara je dobio udarac u rebra, ono što je već prije imao...', kaže Červar i dodaje:

'Ako neće moći ni Cindrić ni Duvnjak ni Karačić, zaigrat će Pavlović ili Gadža, iako je pitanje jesu li oni srednji baš na tom nivou.'

Sve će biti puno jasnije prvog dana 2020. godine, naime tek će tada hrvatske reprezentacija biti kompletna na pripremama jer se priključuju igrači iz Bundeslige.

'Zbog Njemačke se svi okupljamo tek 1. siječnja u Poreču i morat ćemo napraviti najbolje od onoga što imamo', zaključio je hrvatski izbornik Lino Červar.